La Filmoteca presenta el cicle 'Síria per Síria. De la primavera de la revolució a l'infern de la guerra'

De l'11 de desembre al 17 de gener a la Sala Berlanga

Guardar

20.12.10 Queens of Syria
20.12.10 Queens of Syria

La Filmoteca Valenciana presenta entre l'11 de desembre i el 17 de gener el cicle 'Síria per Síria. De la primavera de la revolució a l'infern de la guerra'.

Es tracta d'un cicle sobre el conflicte siri que no es limita a mostrar la guerra i les seues terribles conseqüències, sinó que es remunta al 2005 ('A Flood in Baath Country'), amb l'objectiu d'intentar oferir el context necessari i per a entendre la complexa realitat del país: la falta de llibertats que va encendre la metxa d'una protesta pacífica contra el règim de Bashar al Assad en 2011, que es va convertir després en una revolució armada i acabaria derivant en una sagnant guerra civil que ha arrossegat potències regionals i internacionals.

El cicle es compon d'una selecció de set pel·lícules produïdes a Síria o dirigides per cineastes d'origen sirià, per això el seu gran valor com a testimonis en primera persona de l'evolució del conflicte i l'horror de la guerra.

'Our Terrible Country', acompanya l'intel·lectual Yasim al Haj Saleh en el seu intent d'abandonar el país; 'The Retorn to Homs', 'The War Show' i 'Para Sama' han sigut filmades durant anys en el cor de la protesta. Altres títols del cicle aporten el punt de vista de les persones sirianes refugiades. 'Queen of Syria' és un relat d'empoderament a través del teatre protagonitzat per un grup de dones en un camp a Jordània; 'Taste of Cement' utilitza de manera metafòrica, i molt poderosa visualment, el contrast entre la construcció d'edificis per part d'obrers sirians refugiats a Beirut i la destrucció de les seues cases al seu país d'origen.

Set pel·lícules valentes i necessàries per a la sensibilització de la ciutadania al voltant del patiment d'un poble que s'ha vist obligat a fugir d'una guerra sagnant, i que en tocar a les portes d'Europa buscant asil, les ha trobat tancades.

Arxivat a:

Destacats