La Filmoteca obri la temporada amb cinema de culte, de 2018 i pel·lícules relacionades amb l'òpera

"Tres anuncis als afores", "Tauró", "Vellut blau" o "Desdejuni amb diamants" són algunes de les pel·lícules que la Filmoteca projectarà en setembre

Guardar

La FIlmoteca de València, edificio que acoge la presentación de los largometrajes valencianos
La FIlmoteca de València, edificio que acoge la presentación de los largometrajes valencianos

Amb la projecció de la pel·lícula "El desenterrament" (2018), del director valencià Nacho Ruipérez, la 'Filmoteca d'Estiu' va finalitzar l'edició de 2019. Amb això, una etapa finalitza, però una altra s'obri, ja que, al setembre, la Filmoteca de València contínua els seus nous i antics cicles cinematogràfics perquè els amants del seté art puguen tornar a gaudir del millor cinema de tots els temps a un preu immillorable.

CICLE 'MILLORS PEL·LÍCULES DE 2018'

Escena de "Tres anuncis als afores"

Al juliol, la Filmoteca ja va obrir la primera part d'aquest cicle. Ara, dos mesos després, la programació d'aquest centre cultural ha représ el cicle reunint algunes de les millors pel·lícules que es van estrenar l'any passat, segons les votacions organitzades per Caiman Quaderns de Cinema, cartellera Túria i la revista Fotogrames, en la qual van participar molts noms destacats de la crítica espanyola.

Algunes de les pel·lícules emmarcades en aquest cicle són "The Florida Project" (2018), una història contada des d'una perspectiva 'indie' que versa sobre la infància en un paupèrrim motel dels afores de Florida, "Tres anuncis als afores" (2018), una rondalla sobre una mare que vol venjar-se per l'irresolut assassinat a la seua filla -que conté una de les millors interpretacions de l'oscaritzada Frances McDormand-, l'espanyola "Entre dues aigües" (2018), guanyadora de la Petxina d'Or del Festival de Sant Sebastià 2018 i unes altres com la italiana "Lazzaro feliç" (2018) o la francesa "Amant per un dia" (2018).

CICLE DE CINEMA DE CULTE

Diem que la Filmoteca d'Estiu serveix com a avantsala de la pròxima temporada perquè, per exemple, enguany s'ha començat un dels cicles que ocuparan gran part d'espai en la programació 2019-2020 de la Filmoteca de València. Aquest és el "Cicle de culte", que reuneix pel·lícules de gèneres i èpoques diferents amb un element en comú: totes elles tenen una aura mítica i ocupen un lloc destacat en l'imaginari popular.

David Lynch, amb el seu "Vellut blau" (1986), o Steven Spielberg, amb el seu aclamat "Tauró" (1975), són alguns dels variats directors que es colaran a la Sala Berlanga de la Filmoteca per a mostrar-nos les seues millors pel·lícules. Altres cintes que s'emmarcaran en aquest cicle cinematogràfic són la terrorífica "Divendres 13" (1980), "La nit del caçador" (1955), protagonitzada per un superb Robert Mitchum, la cèlebre "El silenci dels corders" (1991) o la també famosa cinta de Blake Edwards "Desdejuni amb diamants" (1961).

LA FILMOTECA COL·LABORA AMB ELS ARTS

Aquest curs, la Filmoteca inaugura un projecte de col·laboració amb el Palau dels Arts Reina Sofia, en el qual, entre setembre i maig del 2020, projectarà sis pel·lícules, cadascuna de les quals estableix connexions i relacions, no sempre evidents i només a vegades argumentals, amb un dels espectacles programats pels Arts en la temporada 2019-2020.

El cicle s'inaugura el divendres 20 de setembre amb "La Marseillaise" (1937), un film dirigit per Jean Renoir sobre la Revolució Francesa que "dialoga" amb la cèlebre òpera "Li nozze di Figaro", de Mozart. Diem això perquè, tant l'òpera com la pel·lícula, dibuixen, en diferents àmbits de l'Occident cultural, l'ambient propici per a aquella Revolució que va canviar definitivament el món, primer a Europa i després a Amèrica.

Arxivat a:

Destacats