La Filmoteca de València presenta una mostra de cinema colombià

Guardar

17-01-11_abrazo
17-01-11_abrazo

La Filmoteca iniciarà una mostra de cinema colombià hui, 12 de gener, a les 20.00 hores, amb la projecció del llargmetratge 'El abrazo de la serpiente' (2015), de Ciro Guerra.

La mostra serà presentada al públic de la sala Berlanga pel cap de programació de la Filmoteca, José Antonio Hurtado, i el cònsol de Colòmbia a València, Felipe Carreño, amb l'assistència del director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos.

En col·laboració amb el Ministeri de Relacions Exteriors de Colòmbia i el Consolat de Colòmbia a València, la Filmoteca ha programat un cicle d'onze pel·lícules colombianes de recent producció que podrà veure's a la sala Berlanga fins al pròxim 9 de febrer. Es tracta de la primera mostra extensa de cinema colombià que s'organitza a València.

Entre les set pel·lícules de ficció i els quatre documentals seleccionats figuren diversos títols inèdits al nostre país. En la programació de gener destaquen els dos últims llargmetratges del jove Ciro Guerra (Río de Oro, Cesar, 1981), un dels cineastes més rellevants del panorama cinematogràfic colombià de l'última dècada.

La mostra de cinema colombià s'inaugura amb 'El abrazo de la serpiente', que és una singular combinació de cinema d'aventures i exploració etnogràfica amb una cuidada fotografia en blanc i negre. Nominada a l'Oscar i guanyadora d'un premi especial en la 'Quinzena de Realitzadors' del festival de Cannes, 'El abrazo de la serpiente' explora la naturalesa amazònica al mateix temps que traça un relat sobre la memòria dels pobles indígenes i el poder destructor del colonialisme. També de Ciro Guerra és 'Los viajes del viento' (2009), que es va presentar en la secció 'Una cierta mirada' del festival de Cannes i se centra en la història d'un vell acordionista de retorn a la seua terra al nord de Colòmbia. En el cicle també destaquen dues produccions de ficció en les quals la naturalesa té un paper destacat: 'Cazando luciérnagas' (2013), de Roberto Flores Pietro, i 'La sirga' (2012), de William Vega, que s'aproxima al tema de la violència en el camp colombià des d'una perspectiva narrativa poc habitual. Ambdues pel·lícules s'enquadren dins del corrent del denominat 'cinema regió' en estar realitzades per cineastes que no procedeixen de Bogotà sinó de la perifèria.

Al gener també estan programats els documentals 'Apaporis secretos de la selva' (2012), d'Antonio Dorado Zúñiga, centrat en els mites indígenes mil·lenaris de la selva; i 'Gabo, la magia de lo real' (2015), de Justin Webster, un recorregut per la biografia de Gabriel García Márquez que rastreja les influències de les seues experiències vitals en la seua obra literària. Completen el cicle al mes de febrer els documentals musicals 'El viaje del acordeón' (2015), d'Andrew Tucker i 'Porro hecho en Colombia' (2015), d'Adriana Lucía; a més dels llargmetratges de ficció 'Los hongos' (2014), d'Oscar Ruiz Navia, 'Sofia y el terco' (2014), d'Andrés Burgos; i 'Del amor y otros demonios' (2009), de Hilda Hidalgo, adaptació de la novel·la homònima de García Márquez.

Arxivat a:

Destacats