La Filmoteca d'Estiu presenta el clàssic 'El fantasma i la senyora Muir', de Joseph L. Mankiewicz

Guardar

El-fantasma-y-la-senora-muir
El-fantasma-y-la-senora-muir

La Filmoteca d'Estiu presentarà este dilluns, a les 22.30 hores, el clàssic 'El fantasma i la senyora Muir' (1947), de Joseph L. Mankiewicz. La pel·lícula podrà tornar a veure's en el mateix horari el dimarts 2 d'agost.

Protagonitzada per Gen Tierney i Rex Harrison, 'El fantasma i la senyora Muir' és un clàssic de la dècada dels quaranta en què es combinen dos gèneres: el cine fantàstic i de terror i la comèdia romàntica. La pel·lícula conta la història de Lucy Muir, una jove viuda que decideix anar-se'n a viure a la vora del mar, a una casa encantada que va pertànyer al capità Gegg, un mariner el fantasma del qual se li apareix. Al principi, el capità utilitza els mateixos trucs que li van servir per a alliberar-se d'altres inquilins, però amb Lucy no funcionen.

Amb una singular banda sonora composta per Bernard Hermann ('Vertigen') i una cuidada fotografia en blanc i negre amb la qual Charles Lang Jr. va estar nominat a l'Oscar, 'El fantasma i la senyora Muir' és una de les pel·lícules més destacades en la filmografia de Joseph L. Mankiewicz, però també una de les més populars, ja que donaria origen a una sèrie televisiva al final dels seixanta.

La programació de la Filmoteca d'Estiu s'engloba en un marc d'oferta cinematogràfica a l'aire lliure per a la ciutat de València amb el lema 'Estiu de Cinema', que conté també la programació de cine del MuVIM i de la Universitat de València per a aquest estiu, dins del pla Fes Cultura.

La Filmoteca d'Estiu se celebra als jardins del Palau de la Música de València durant el mes d'agost, tots els dies de la setmana, excepte els dimecres. Les projeccions són en versió original amb subtítols i s'inicien a les 22.30 hores. El preu de l'entrada és de 3,50 euros. L'abonament per a deu sessions és de 25 euros. Organitzada per l'Institut Valencià de Cultura, a través de l'IVAC, la celebració de la Filmoteca d'Estiu és possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de València que cedeix els jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions, el patrocini de Gas Natural Cegas, la col·laboració de cervesa Turia i la participació de l'Aula de Cine de la Universitat de València en la programació.

Arxivat a:

Destacats