La Diputació reedita "Ronda dels veïns de l'ermita" d'Alfons Roig

El llibre reeditat per l'àrea de Cultura, que arreplega una introducció d'Artur Heras, Pep Monter i Anacleto Ferrer, fou premiat al millor disseny pel Ministeri de Cultura en l'any 1985

Guardar

ronda de l'ermita
ronda de l'ermita

L'àrea de Cultura de la Diputació de València, dirigida pel diputat Xavier Rius, ha reeditat el llibre d'Alfons Roig, "Ronda dels veïns de l'ermita" (1985), una reedició que serà presentada el dimarts 11 de maig a les 18.00 hores en la Sala Alfons el Magnànim del Centre de la Beneficència, i el dissabte 15 de maig, a les 12.00 hores, en el monestir del Corpus Christi de Llutxent, localitat íntimament vinculada a l'autor.

Alfons Roig (Bétera 1903 - Gandia 1987) va ser un sacerdot que va combinar la fe amb una devoció singular per l'art viu del seu temps. La seua dedicació a l'art i a la recuperació cultural pròpia li va valdre el reconeixement dins i fora de les nostres terres: Joan Fuster, Vicent Ventura o Andreu Alfaro, però també Vicente Aleixandre, Emilio Prados, María Zambrano, Alfred Manessier o Hans Richter, el van tractar amb afecte i admiració. L'Ermita de la Consolació de Llutxent, la porta de la qual va mantenir sempre oberta, va ser la seua passió i el seu refugi.

"Ronda del veïns de l'ermita" és la crònica poètica d'una conversa imaginària, la que manté Alfons Roig amb els éssers que troba en els seus passejos pels voltants de l'Ermita de la Consolació de Llutxent: pedres, arbres, flors, estreles o animals són els seus veïns. Entre ells ronda, passeja sense una finalitat determinada, i amb ells també fabula, crea rondalles.

El llibre "Ronda del veïns de l'ermita", il·lustrat per l'artista Artur Heras, que va ser publicat originalment en 1985 i obtingué el premi del Ministeri de Cultura al millor disseny d'aquell any, es reedita vint-i-cinc anys després amb una introducció de propi Heras, Pep Monter i Anacleto Ferrer, que té per objecte donar a conéixer (i reconéixer) la figura d'Alfons Roig.

Arxivat a:

Destacats