La Diputació premia amb els Celia Amorós a la diputada Rosa Peris, l'associació Por ti Mujer i l'Ajuntament de Gandia

El projecte educatiu i social 'El batec de les papallones depén de la nostra actitud' ha sigut guardonat en la categoria de programa

Guardar

Premis Celia Amorós 2020
Premis Celia Amorós 2020

La Diputació de València, a través de l'àrea d'Igualtat que dirigeix Eli García, ha reconegut el treball i la implicació en la lluita contra la violència de gènere de la diputada autonòmica Rosa Peris, l'associació Por ti Mujer i l'Ajuntament de Gandia en la sisena edició dels Premis Celia Amorós, que en la categoria de programa incorpora a l'elenc de guanyadors el projecte educatiu i social 'El batec de les papallones depén de la nostra actitud'.

La gala de lliurament dels Celia Amorós tindrà lloc el pròxim 17 de desembre a la sala Alfons el Magnànim de la Beneficència. Un any més, el comité d'expertes de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació ha seleccionat a les premiades i premiats entre les diferents candidatures, entre elles a l'exdirectora nacional de l'Institut de la Dona, Rosa Peris, per la seua implicació a millorar els drets de les dones, com demostra la nova llei valenciana contra la violència de gènere en la qual treballa actualment per a aconseguir la seua aprovació.

Rosa Peris recollirà el seu premi en la categoria de reconeixement personal i professional, on recull el testimoni d'Estefanía Navarrete, coordinadora del grup Gamma de la Policia Local de València, i M. Ángeles Merino i Carla Mercé, de la Unitat de Violència sobre la Dona de la Delegació del Govern de la Comunitat, protagonistes de l'anterior edició dels Celia Amorós pel seu esforç per a conéixer la realitat del confinament en la vida de les dones en contextos de violència domèstica.

La Diputació ha reconegut la lluita contra la violència de gènere de personalitats destacades en aquest camp com la jurista Pilar Gil Cabedo, el magistrat José Luis Mendoza, la fiscal Rosa Guiralt i Julia Sevilla, primera dona professora titular en Dret Constitucional a España.

Associacions i ajuntaments

En la categoria d'associacions, Por ti Mujer s'ha imposat amb el seu projecte encaminat a la prevenció i l'atenció contra la violència de gènere cap a la dona immigrant, amb plans en curs com les tutories de resiliència per a teixir xarxes contra la barbàrie masclista. Por ti Mujer se suma a la nòmina d'associacions premiades en anteriors edicions, cas de CAVAS, Alanna, Associació per la Coeducació i les associacions de Dones Separades i Divorciades de València.

En el cas dels ajuntaments, Gandia se suma als consistoris de Quart de Poblet, Xirivella, Xàtiva i Picassent pel paper actiu de la seua Regidoria d'Igualtat i els plans, protocols i activitats diàries amb les quals es facilita la igualtat real entre homes i dones.

Finalment, el projecte impulsat per Isabel Gallardo i Itziar Prats sota el títol 'El batec de les papallones depén de la nostra actitud' ha sigut reconegut en la categoria de programes, per la seua aportació a l'educació en el respecte i la igualtat. En els últims tres anys, als tallers d'este programa que ha recorregut desenes de centres educatius s'han teixit més de 20.000 papallones de punt de ganxo que s'han regalat a persones que comparteixen l'actitud per un món lliure de violència. 'El batec de les papallones' obté l'esment que en el seu moment van tindre els programes Ser Mujer.es i Sororitat Serranía del col·lectiu Hilando Vidas, i la comissió per a la sensibilització contra la violència de gènere de l'Hospital La Fe.

Destacats