La Diputació porta als centres educatius els clàssics de la literatura valenciana

El quart lliurament del projecte 'Descobrint', que es trasllada fins a la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, està dedicada a Ausiàs March, Sor Isabel de Villena i Joanot Martorell

Guardar

Empar Folgado, amb l'equip de rodatge
Empar Folgado, amb l'equip de rodatge

L'àrea d'Educació de la Diputació de València, dirigida per la diputada Empar Folgado, llança un nou lliurament del projecte didàctic 'Descobrint (Polsa 'play'!)', el qual porta fins als centres educatius de la província els grans noms propis de la història universal dins d'un format audiovisual lúdic i didàctic.

Després dels títols 'Descobrint Beethoven', 'Descobrint: Dons que han fet història (Marie Curie, Emilia Pardo Bazán i Concha Piquer)' i 'Descobrint: Tchaikovsky i el món de la dansa', que ja van arribar a les escoles en mesos passats, ara 'Descobrint' ens porta al fantàstic món de la literatura valenciana, i ho fa d'una forma molt especial.

"Hem triat a tres dels autors més destacats del Segle d'Or valencià, Ausiàs March, Sor Isabel de Villena i Joanot Martorell, els quals assistiran al nostre programa per a ser entrevistats dins d'un marc excepcional: la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu", explica la diputada Empar Folgado, que ha volgut agrair la col·laboració dels tècnics i responsables de la Biblioteca Valenciana, que han facilitat l'enregistrament de part de l'audiovisual en les seues instal·lacions.

'Descobrint: la literatura valenciana' fa un viatge imaginari en el temps cap a dos punts diferents i molt concrets. D'una banda el segle XV, parlant amb Ausiàs, Sor Isabel i Joanot, i per l'altra el segle XVI, a San Miguel dels Reis, seu de la Biblioteca Valenciana, bressol del saber i custòdia d'incunable, peces úniques i tresors, en definitiva, del patrimoni cultural dels valencians i les valencianes. Així l'alumnat coneixerà el monestir i podrà escoltar algunes peces del conegut Cancioner del Duc de Calàbria.

El projecte construix el seu diàleg mitjançant un programa late night en el qual s'inclouen entrevistes i reportatges fets als protagonistes, dins d'una teatralització que mescla música i dades biogràfiques d'interés sota l'embolcall d'un entretingut audiovisual, en un to distés i divertit, propi del teatre per a xiquets i xiquetes.

Dins del 'Descobrint' també hi ha una unitat didàctica que proposa a l'alumnat diferents qüestions al voltant dels protagonistes i el marc en el qual es desenvolupa, així com dades complementàries i curiositats.

En l'apartat artístic, 'Descobrint: la literatura valenciana' compta amb Hugo Chinesta, compositor i director musical, i Manuel Andrés Zarapico, escriptor. Chinesta és l'encarregat de l'assessoria musical així com dels arranjaments de temes, i Zarapico és responsable de l'argument i guió.

L'actriu María Zamora exerceix novament com a presentadora, i per a donar vida als tres personatges entrevistats s'ha comptat amb la companyia valenciana Fil Per Randa Teatre i els seus intèrprets, Juanma García Castellano (Ausiàs March), Amparo Arenas Canós (Sor Isabel de Villena) i Santiago Nácher Alpuente (Joanot Martorell).

El quartet vocal que interpreta temes del Cancioner del Duc de Calàbria està format per Nerea Benavent Peiró, Pau Ferrer Ramon, Jesús Navarro Rodrigo i Eduardo Escartí Castañeda.

L'enviament del material de 'Descobrint (polsa 'play'!)' a tots els centres educatius es realitza amb un correu electrònic on s'inclou un codi QR pel qual es pot accedir a l'enllaç de descàrrega del contingut.

Destacats