La Diputació impulsa la creació dels Consells Municipals de Cultura

Una jornada informativa celebrada de forma telemàtica acull 237 inscripcions i més de 700 connexions al llarg de la jornada

Guardar

Consells Cultura2
Consells Cultura2

La jornada celebrada per l'Àrea de Cultura de la Diputació de València sobre els Consells de Cultura Municipals, amb la col·laboració de GC, Associació Valenciana de Professionals de la Cultura, "ha resultat un gran èxit tant per la participació com per la qualitat de les intervencions", segons ha explicat el president de GC, José María Bullón. La jornada telemàtica "ha posat de manifest que els Consells de Cultura són un òrgan de participació molt fàcil de muntar".

Al llarg de la jornada s'han tractat diferents temes amb sessions de caràcter tècnic, administratiu, jurídic, i sobretot, un seguit de debats al voltant de casos d'estudi o models que ja estan en funcionament, amb la participació de José Ayelo, José María Bullón, Francesc Collado, Ana Espasa, Pau Lagunas, Bárbara López, Llúcia Martín, Raül Martí, José Martínez Tormo, Gerson Padilla, David Roselló, Toni Santos, Yolanda Sifres, Josep Valero, Guillem Valls i Josep Vidal.

Per al diputat de Cultura, Xavier Rius, "el procés participatiu dels Consells Municipals de Cultura requereix una bona disposició al diàleg i una metodologia en la presa de decisions". Així mateix, el diputat ha explicitat que "des de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València hem implementat unes ajudes bàsiques per a reconéixer l'esforç que alguns ajuntaments ja estan fent en la creació i funcionament dels Consells Municipals de Cultura. Enguany han sigut 16 els municipis que han pogut optar a les ajudes i esperem que a partir de la promoció de les jornades siguen molts més els que s'hi puguen afegir".

A la sessió inaugural, la directora del Sarc, Yolanda Sifres, va explicar que la convocatòria a concurrència competitiva està prevista per al mes de maig, amb la finalitat que els ajuntaments interessats disposen de temps suficient per a presentar els CMC, amb els seus estatuts o reglaments de funcionament. Les ajudes d'enguany també arreplegaran ajudes específiques per aquells ajuntaments que inicien els treballs de diagnosi de la seua realitat cultural, orientats a la futura creació d'un PMAC (Pla Municipal d'Acció Cultural).

L'assessor de cultura, Pau Lagunas, va destacar que "els ajuntaments, són els que, en un món cada vegada més virtual, projecten sobre les persones una noció més física i propera de la cultura" i que, per tant, "cal aprofitar tot aquest potencial en una cultura del diàleg".

Ja en la cloenda, el diputat Xavier Rius va expressar la intenció de la Diputació de multiplicar els Consells Municipals de Cultura en els pròxims anys com una eina de participació, mentre que la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez, va incidir en els Consells Municipals de Cultura com una xarxa cultural per poder fer realitat la participació ciutadana activa en les propostes culturals.

Arxivat a:

Destacats