La Diputació aprova els preus públics de ‘Pinoxxio’ en el Teatre Principal

La Delegació de Teatres treballa en una ordenança per al Teatre Principal que, a més dels preus, establisca paràmetres objectius per a la cessió a tercers de l’edifici

Guardar

Teatro Principal foto_Abulaila (6)_1
Teatro Principal foto_Abulaila (6)_1

La Diputació de València ha aprovat els preus públics corresponents a les entrades de l'obra de teatre ‘Pinoxxio’, de la companyia Ananda Dansa, que es representarà en el Teatre Principal de València del 27 al 30 de desembre.

La diputada delegada de Teatres, Rosa Pérez Garijo, ha comunicat a CulturArts que reprenga la venda anticipada d'entrades, paralitzada temporalment fins a la publicació dels preus en el Butlletí Oficial de la Província després del que considera una “falsa polèmica creada pel Grup popular en el Ple de la Diputació del dimarts”.

Pérez Garijo ha recordat que el nou model de cogestió del Teatre Principal, establit per conveni entre la Generalitat i la Diputació de València, possibilita la programació per part de la corporació provincial, així com les coproduccions i les produccions pròpies.

“Per aquest motiu, el pressupost de despeses del Teatre Principal de 2016 va passar dels tradicionals 0 euros amb els governs populars, xifra que evidencia el seu interès per la política cultural, als 400.000 euros”, ha assenyalat.

La diputada ha incidit que aquest nou paradigma obliga a l'aprovació dels preus públics de cada espectacle programat per la Diputació, donat que, a diferència del Escalante, no estan establerts en cap ordenança.

En aquest sentit, Pérez Garijo ha anunciat que la Delegació de Teatres, que encapçala, treballa en una ordenança integral per al Teatre Principal que, a més de la qüestió dels preus, establisca una sèrie de límits a la “discrecionalitat de l'òrgan competent” i la subjecció a uns paràmetres objectius concordes a estàndards de qualitat fixats en la pròpia norma a l'hora d'acordar cessions a tercers de l'edifici situat en el carrer de les Barques.

Tal com es publica en el BOP, les entrades de ‘Pinoxxio’ per a les butaques de pati, les llotges de la platea, les llotges principals i les davanteres del primer pis tindran un preu de 24 euros; les entrades per a les butaques del primer pis i les llotges del primer pis valdran 20 euros; les de la davantera del segon pis, 16 euros i les butaques del segon pis, 12 euros.

Així mateix, el document oficial inclou la llista de descomptes corresponents a joves, tercera edat, xiquets, grups i altres categories, així com el descompte per venda anticipada fins al 18 de desembre.

La Delegació de Teatres ha destinat el pressupost anteriorment citat a programar ‘El Rey’ d'Alberto Sant Joan, la multipremiada ‘Pinoxxio’, així com cofinançar el Festival de Teatre de Sagunt a Escena i coproducir ‘Happy End’ de Bertolt Brecht amb CulturArts i ‘A la orilla’ de Rafael Chirbes amb el Centre Dramàtic Nacional, K Produccions i La Pavana.

Destacats