La Coral Harmonia Polifònica arriba als concerts dels dijous

Guardar

concierto-jueves
concierto-jueves

El Saló de Cristall de l'Ajuntament ha acollit el concert de la Coral Harmonia Polifònica, dirigida per Gonzalo Luque Turo, dins de la programació dels concerts dels dijous. La coral, que va ser creada el setembre de 2010, està formada per cinquanta-dos coralistes i ha comptat amb José Madrid Giordano al piano.

La coral va ser constituïda com Associació Cultural l'any 2011, data a partir de la qual és membre de la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana (Fecocova). Entre les seues actuacions destacades cal nomenar l'acompanyament a misses solemnes i concerts en les esglésies històriques de Sant Martí, Santa Caterina, Sant Joan de la Creu i la Seu de València, així com els seus tradicionals concerts de Nadal.

Així mateix, ha oferit concerts a la Biblioteca Valenciana de Sant Miquel dels Reis, a l'Auditori de Torrent, a l'Aula Magna de la Facultat de Medicina de València, al Club Diari Levante i al Palau de la Música. A més, ha participat en els certàmens musicals de la ciutat, com el Retrobem la Nostra Música de la Diputació, i a l'intercanvi amb altres corals que promou la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. També ha tingut l'oportunitat d'oferir concerts a Galícia, Cantàbria, Astúries, País Basc, Portugal, Andorra i Salamanca.

El director de la coral Gonzalo Luque Turo és professor superior de solfeig, teoria de la música, transposició i acompanyament, piano, clavecí i de direcció de cors. Va realitzar una gira per Itàlia el 2004 amb la banda valenciana de jazz Bourbon Street Dixie Band. Va ser primer premi del 1r Concurs de Composició de Música Festera Vil·la de Petrer; primer premi de Composició 2007 convocat per l'Ajuntament de València per l'obra "El Crist de la Bona Mort"; i finalista en el VIII Concurs de Composició de Música Festera d'Altea.

Gonzalo Luque Turo és membre de la Asociación Hispana para el Estudio del Canto Gregoriano (AHisECGre) i des del 2003 pertany al Cos de Professors de Música i Arts Escèniques per concurs-oposició. Actualment és professor de música a l'Escola Superior d'Art Dramàtic de València (ESAD). A més, ha dirigit diferents agrupacions corals, conduint actualment el coro Lex et Gaudium de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València, i la Coral Harmonia Polifònica de València.

Destacats