La companyia ENTITEY/jason martin guanya el Certamen Coreogràfic 10 Sentits a València

Guardar

El ballarí i coreògraf canadenc Jason Martin
El ballarí i coreògraf canadenc Jason Martin

La peça 'Etude n0.1 - Plaidoyer pour l'Impermanence' de la companyia ENTITEY/jason martin ha sigut la guanyadora de l'edició 2022 del Certamen Coreogràfic 10 Sentits, en el qual huit companyies han competit en aquesta trobada celebrada el divendres en Espai Inestable. El ballarí i coreògraf canadenc Jason Martin va oferir un espectacle de metamorfosi, renovació i reconstrucció. L'eix principal de reflexió de 'Etude n0.1 - Plaidoyer pour l'Impermanence' gira entorn de la resiliència i interdependència de la condició humana. Guiat pel diàleg sensorial i dinàmic que existeix entre les emocions i les respostes corporals, el moviment es configura a la recerca d'un compromís físic total i sensible. El cos es converteix llavors en el comunicador de l'intangible. L'obra amb composició musical de Jonathan Goulet; assessorament artístic de Sara Hanley i Rachelle Bourget i disseny de vestuari de Camille Thibault-Bédard es va alçar amb el premi dotat per una quantitat econòmica de 2.000 euros i una peça de la signatura Lladró.

El jurat ha estat format per Roberto Fratini, dramaturg i docent en Institut del Teatre; Marco Antonio Blázquez, gestor cultural, gerent i productor executiu del Festival Madrid en Dansa; María José Mora, directora artística de Dansa València; Jacobo Pallarés, codirector de Espai Inestable; Patrick Bonté, director artístic dels Brigittines (Bèlgica); Mira Helenius, directora artística i CEO de Skånes Dansteater (Suècia); i Franziska Grevesmühl-v. Marcard, Gestora i Directora de Norddeutsche Konzertdirektion - NDKD (Alemanya). A més, Espai Inestable ha concedit el premi MIGRATS 2022 a Nishelma CIA.

El Certamen Coreogràfic 10 Sentits s'ha assentat com un referent dins dels certàmens coreogràfics a Europa per a creadors emergents del panorama nacional i internacional. El Festival 10 Sentits, en la seua aposta per una programació on conviuen artistes consagrats i nous talents, ofereix cada any aquesta convocatòria coreogràfica que en aquesta edició ha rebut més de 350 sol·licituds procedents de tots els racons del món.

Dmytro Grynov, artista convidat amb Dis(connect)

Durant la deliberació del jurat, i com és habitual en aquest certamen, una companyia és convidada a actuar com a prèvia a conéixer la proposta guanyadora. Dmytro Grynov, reconegut ballarí i coreògraf ucraïnés, ha mostrat en l'escenari d'Espai Inestable la seua obra (Dis)connect. Es tracta d'una peça en solitari que representa la investigació del moviment sobre el trauma del cor trencat. Se centra en la lluita interior del personatge que, a través dels records i la reproducció dels esdeveniments passats, tracta de trobar les respostes a la pregunta central: Què ha passat? Aquest solo representa el viatge de l'heroi principal i la seua lluita en el camí cap a l'acceptació de la situació. Com afronta l'experiència nociva en els dies actuals i si aquest record té un final feliç o està condemnat a superar al seu amo i destruir la seua personalitat.

Destacats