La Ciutat dels Arts i les Ciències acull la instal·lació de l'artista alemany Heinz Mack formada per nou columnes simètriques de més de set metres d'alçària

Guardar

CAC
CAC

La Ciutat dels Arts i les Ciències, en concret al llac de l'Hemisfèric, acull fins al pròxim 6 de novembre la instal·lació de l'artista alemany Heinz Mack 'The Sky Over Nine Columns', una obra, comissariada per Kosme de Barañano, que està formada per nou columnes simètriques de més de set metres d'alcària cadascuna i recobertes per 850.000 tessel·les daurades. L'elecció de València com a ciutat per exhibir de nou l'obra respon a un procés intens de cerca per part de l'artista en el qual la seva peça pugui interactuar amb la llum i l'espectador.

Heinz Mack (Lollar, Alemanya, 1931) ha treballat durant seixanta anys com a pintor i escultor. En 1958 va ser cofundador del Grup Zero al costat d'Otto Piene i Günther Ueker, que més tard va derivar en un moviment internacional al qual es van unir Yves KleinLucio Fontana i Piero Manzoni. El Museu Guggenheim de Nova York va dedicar una important mostra en 2014 a aquest col·lectiu alemany de postguerra, seguint el deixant d'altres importants exposicions celebrades a Amsterdam, Berlín i Istanbul.

L'obra es va poder veure per primera vegada en la passada edició de la Biennal de Venècia d'Arquitectura de 2014, emplaçada a l'illa de Sant Giorgio Maggiore. Després, solament ha estat exposada en el jardí de les escultures del Sakip Sabanci Museum d'Istanbul. La instal·lació 'The Sky Over Nine Columns' ha estat realitzada per la Fundació Ralph Dommermuth Stiftung Kunst und Kultur, en col·laboració amb Beck & Eggeling International Fini Art (Düsseldorf).

Destacats