La Ciutat de les Arts i les Ciències organitza una 'Setmana del Planeta' amb activitats sobre desenvolupament sostenible

El programa inclou conferències, el nou taller 'SOS Planeta' i la final del concurs 'Acció pel Clima'

Guardar

Activitats sobre desenvolupament sostenible en la Ciutat de les Arts i les Ciències
Activitats sobre desenvolupament sostenible en la Ciutat de les Arts i les Ciències

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha programat diverses activitats per a celebrar la 'Setmana del Planeta' com a conferències, la presentació del nou taller 'SOS Planeta', la final d''Acció pel Clima' i la participació de nou en la iniciativa internacional 'L'Hora del planeta' amb l'apagada dels edificis des de les 20.30 h a les 21.30 hores el dissabte 26 de març.

El 22 de març, amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, s'ha organitzat la conferència "Protegir les terres seques per a aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible" a càrrec de Fernando Maestre, Premi Rei Jaume I de Protecció del Medi Ambient 2020 i investigador de l'Institut Multidisciplinari per a l'Estudi del Mitjà 'Ramón Margalef' de la Universitat d'Alacant. L'accés és lliure prèvia inscripció.

El dijous, 24 de març a les 11 hores, el doctor en Biodiversitat de la Universitat de València, Andreu Escrivá, respondrà les preguntes d'estudiants de Secundària i Batxillerat dins de la iniciativa 'Pregunta-li a un científic'. Els col·legis interessats a participar poden enviar les seues preguntes al correu divulgació@cac.es, amb les dades del centre i els noms dels i les alumnes que formulen les qüestions.

Una altra de les activitats previstes és la final del concurs 'Acció pel Clima' que tindrà lloc el divendres 25 de març al matí en un esdeveniment especial que se celebrarà al Carrer Major del Museu de les Ciències. S'han seleccionat 25 projectes de 13 centres escolars que presentaran les seues iniciatives per a cuidar el medi ambient.

El certamen ha comptat amb la col·laboració de les empreses Global Omnium i Reciclamás, Planeta Hort, Kumótica i Sonnedix que, a més d'aportar els premis, formen part del jurat en les diferents categories. Crear un hort escolar, aplicar les 3R (reduir, reutilitzar i reciclar), com estalviar aigua o dissenyar un projecte STEM sostenible utilitzant disciplines com a programació, electrònica, mecànica o robòtica són els quatre desafiaments mediambientals proposats.

Nou taller 'SOS Planeta'

Els tallers de 'La Ciència a Escena' amplien la seua oferta amb 'SOS Planeta' dedicat al medi ambient i al desenvolupament sostenible. En aquest nou taller, que ja està disponible per a grups escolars entre setmana i s'ofereix a partir del dissabte 26 de març per a públic general, es realitzen experiments amb diòxid de carboni per a entendre les conseqüències del calfament global, inclou reptes com 'A la recerca de l'equilibri', experiències entorn de l'energia solar i planteja al públic com podrien ser els aerogeneradors del futur perquè dissenyen el seu propi prototip.

Finalment, el dissabte 26 de març, la Ciutat de les Arts i les Ciències apagarà els seus edificis per a sumar-se un any més a la iniciativa internacional 'L'Hora del Planeta' des de les 20.30 h a les 21.30 hores.

Destacats