La Banda Municipal estrena els pasodobles dedicats a les Falleres Majors de València

Guardar

palau-musica
palau-musica

La Banda Municipal de València, amb la direcció del seu titular Fernando Bonet, s'uneix a la celebració de Falles amb el concert "València en Falles", que oferirà diumenge que ve, 12 de març, a les 11.30 hores, al Palau de la Música.

Es tracta, en paraules de la regidora de Cultura, Glòria Tello, "d'un magnífic preludi musical de la nostra festa, que hem volgut institucionalitzar, i més ara que ha sigut declarada Patrimoni de la Humanitat". Les professores i professors de la centenària agrupació musical estrenaran els pasdobles dedicats a les falleres majors de València "Clara Parejo Pérez", obra d'Omar Sala, i "Raquel Alario Bernabé", de Ferrer Ferran.

Tal com ha anunciat la delegada de Cultura, "per primera vegada s'estrenaran aquestes obres abans de començar la festa, perquè és més lògic, ja que abans era costum, i no tenia sentit fer-ho, en els concerts a l'aire lliure als jardins del Palau al mes de juny".

El programa del concert de la Banda Municipal inclou a més altres obres de compositors valencians, com "El rossinyol de l'horta" de Leopold Magenti; "La flor del taronger", de Miquel Asins Arbó; "Valencianeta", de Lluís Martí; el cèlebre "El faller", de Josep Serrano, i el "Concert per a dos dolçaines i banda", de Joaquín Gericó, que comptarà amb la participació dels dolçainers Cristina Martí i Xavi Richart.

Destacats