La 8a Mostra Viva del Mediterrani presenta un cartell que fusiona la pertinença i la denúncia

El certamen comptarà amb la col·laboració de l'Assemblea Parlamentària del Mediterrani

Guardar

IMG_20200702_133344
IMG_20200702_133344

Ahir, dijous 2 de juliol, Mostra Viva del Mediterrani va presentar el cartell de la seua 8a edició a la sala Capitular del Centre del Carme, a càrrec de l'artista Xavier Mestre. La proposta dibuixa una perspectiva caòtica i agitada del Mediterrani que reflecteix un lloc idíl·lic en descomposició pels problemes socials i culturals, tal com va assenyalar l'autor. Van exposar també la imatge del festival davant els mitjans la coordinadora Cristina Barbero, la presidenta María Colomer i el president d'honor Vicent Garcés.

Mostra Viva del Mediterrani engloba debats, dansa, trobades musicals... Tot, enguany, ajustat a les mesures sanitàries establides per a garantir la seguretat de totes les persones participants i assistents. «Mostra Viva és una trobada de trobades, que representa la diversitat cultural del Mediterrani», va descriure María Colomer. La presidenta del festival va explicar que València és una ciutat on es pot fer visible eixa diversitat i portar un missatge de pau i convivència a través de la cultura.

El certamen se celebrarà entre l'1 i el 18 d'octubre de 2020, i tindrà com a lema «Emergència mediterrània, ciutadania en resistència». Segons va avançar Colomer, la programació, encara per determinar en la seua gran majoria, inclourà un homenatge a Luis Eduardo Aute, el cicle Dones Singulars i trobades mediterrànies. A més, la 8a edició de Mostra Viva del Mediterrani comptarà amb la col·laboració de l'Assemblea Parlamentària del Mediterrani, tal com va anunciar Vicent Garcés. El president d'honor va insistir en la importància de la presència d'aquest fòrum internacional, ja que «la cultura sense llibertat no és possible».

Xavier Mestre va detallar en la roda de premsa que el cartell de Mostra Viva del Mediterrani 2020 reprodueix el sentiment de pertinença a un territori i, per tant, els elements comuns de la cultura mediterrània. L'artista ha treballat la imatge del Mediterrani per a convertir-la en un territori sense posicions dominants amb l'estètica dels cartells de viatges dels anys 30. «No apareixen els països, no hi ha fronteres; s'identifica el Mediterrani», va afirmar Mestre.

Malgrat la situació sanitària actual, la presidenta de Mostra Viva del Mediterrani, María Colomer, va confirmar que l'objectiu és que la majoria de les activitats puguen fer-se físicament, combinades amb accions virtuals. Tot i que va assenyalar que el certamen estarà pendent dels protocols i disposarà d'un pla B, va transmetre la seua voluntat de celebrar «les arts vives en directe».

Destacats