L’Orquestra de València proposa a les famílies un viatge musical per la vella Europa i els seus grans compositors

Guardar

OV
OV

L'Orquestra de València proposarà demà dijous a les famílies i dins del projecte "Menut Palau", l'audició "Europa, Europa" que realitza un entretingut recorregut musical pel vell continent i els seus grans compositors. Isabel María Rubio, directora assistent de la formació simfònica valenciana, serà qui porte la batuta d'aquest divertit i interactiu viatge, que serà presentat i explicat d'una manera amena i plena d'anècdotes pel periodista i musicòleg Martin Llade, Premi Ondas 2016.

D'aquesta manera els assistents podran gaudir de composicions que representen països europeus com la "Dansa russa" de "El Trencanous" de Txaikovski (Rússia), la "Dansa eslava" núm. 1 de Dvorak (Txèquia), la "Dansa hongaresa" núm. 5 de Brahms (Hongria), la "Rapsòdia romanesa" núm. 1 d'Enescu (Romania), la peça "En la cova del rei de les muntanyes", de Peer Gynt de Grieg (Noruega), la "Rapsòdia sueca" núm. 1 d'Alfven (Suècia), la "Dansa alemanya" núm. 1 de "5 danses alemanyes i 7 trios amb coda" de Schubert (Alemanya), la polca "Unter donner und blitz" de J. Strauss II (Àustria), el 4t moviment de la Simfonia núm. 4 "Italiana" de Mendelssohn (Itàlia), la marxa "Pompa i circumstància núm. 4" d'Elgar (Regne Unit), la "Danza del fuego" de Manuel de Falla (Espanya) i conclourà amb la mateixa Europa amb l'"Oda a l'Alegria" de la Simfonia núm. 9 "Coral" de Beethoven.

La pròxima cita de "Menut Palau" serà el dissabte 2 de març amb l'espectacle "Zarzuela de la Z a la A". L'endemà, diumenge 3 de març, el públic podrà assistir a "El Dia de Minimúsica", una jornada sencera repleta d'activitats musicals i experiències en família. El 30 i el 31 del mateix mes "Desconchertantes", amb dos joves intèrprets talentosos i desafiants, Pablo i Alejandro, de 12 i 14 anys, que oferiran un viatge musical impactant i imprevisible. Ja a l'abril, els dies 6 i 7, a la Sala Rodrigo, teatre i dansa amb "Violeta i les mil i una nits", ple de colorit oriental. I el 4 i 5 de maig "Caputxeta Roja", a la Sala Iturbi, en una versió musical del famós conte amb una protagonista preadolescent i valenta.

Destacats