L'Orquestra de València i Marc-André Hamelin interpreten la "Rapsòdia sobre un tema de Paganini" de Rajmáninov

Guardar

Hamelin Sim Cannety Clarke
Hamelin Sim Cannety Clarke

El pianista canadenc Marc-André Hamelin pujarà demà dijous a l'escenari de l'Auditori de Les Arts per a interpretar junt amb l'Orquestra de València i amb la direcció del mestre Ramón Tebar, la cèlebre "Rapsòdia sobre un tema de Paganini" del compositor rus Serguei Rakhmàninov. Hamelin, les interpretacions del qual són qualificades de lluminoses, de gran calidesa i d'una tècnica formidable, torna d'aquesta manera a la programació de l'auditori valencià després del seu exitós debut fa dotze anys.

L'obertura "El diablo en Sevilla" del valencià Melchor Gomis i la Simfonia núm. 4 "Romàntica" d'Anton Bruckner, completen aquest quart concert d'abonament. Un programa que la presidenta del Palau, Gloria Tello, ha qualificat de "molt ben triat", ja que el públic assistent "podrà gaudir de la combinació del romanticisme tardà de les cèlebres obres de Rakhmàninov i Bruckner, amb l'obertura de Gomis, un compositor valencià que va triomfar a París i, a qui recordem en aquesta temporada tan especial dedicada a les compositores i compositors de la nostra terra", ha destacat Tello.

Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat que la visita de Marc-André Hamelin "enalteix encara més la presència d'excel·lents pianistes que ens visiten aquesta temporada", ja que és considerat com "un dels concertistes més prestigiosos de l'actualitat, vertadera icona del teclat que sorprén per la seua musicalitat i irresistible tècnica", ha conclòs Ros.

Durant la temporada 2020/21, Hamelin va tocar amb les simfòniques de Detroit i Mont-real i l'Orquestra de Cleveland, oferint els concerts en streaming, així com un recital en viu en el Festival International de Launadière. La temporada anterior va fer l'estrena mundial del Concert per a piano de Ryan Wigglesworth en els BBC Proms de Londres. I recitals al Carnegie Hall, Wigmore Hall, Filharmònica Estatal de Moscou, Festival de Heidelberg i Ascona, Praga, Munic, Frankfurt, Stuttgart i Montecarlo. També compon, amb quasi 30 composicions a nom seu. La seua obra més recent, "Suite à l'ancienne", es va estrenar el febrer del 2021.

Nascut a Mont-real, ha sigut premiat per l'Associació Alemanya de Crítics i ha rebut 7 premis Juno i 11 nominacions als Grammy, el Premi Jean Gimbel Lane 2018 de la Universitat Northwestern i va ser guardonat amb el Paul de Hueck i Norman Walford Career Achievement Award de l'Ontario Arts Foundation.

Destacats