L'obra de l'Escalante 'Rebel·lió' obté el premi de les Arts Escèniques Valencianes a millor espectacle infantil

La diputada de Teatres de la Diputació de València, Glòria Tello, agraix la implicació de tot l'equip de l'Escalante en la promoció del teatre infantil i juvenil

Guardar

L'obra de l'Escalante ‘Rebel·lió’
L'obra de l'Escalante ‘Rebel·lió’

L'anunci va sonar com un crit de guerra. 'Rebel·lió', l'obra creada per Marea Danza i produïda pel Teatre Escalante-Centre d'Arts Escèniques de la Diputació de València, va guanyar el guardó a Millor Espectacle per a Xiquetes i Xiquets als Premis de les Arts Escèniques Valencianes. Un premi "que consolida la trajectòria de l'Escalante com a referent en el teatre infantil i juvenil, amb un suport permanent a diferents propostes artístiques, entre elles la dansa, com és el cas de 'Rebel·lió', de Marea Danza", ha manifestat la diputada de Teatres, Glòria Tello.

La directora de l'Escalante, Marylène Albentosa, va dedicar el triomf a tots aquells que han fet possible aquesta producció pública. "Hem d'agrair el premi a tot el personal de l'Escalante, perquè sense ells no seria possible, i a la Diputació de València per donar suport al teatre per a xiquets i xiquetes".

"I enhorabona a aquestes dones valentes, atrevides i creatives", tancava Albentosa, en referència a les creadores d'una obra que va conquerir públic i crítica des de la seua estrena a la primavera de 2021 al Palau de les Arts. "Donem veu a totes les xiquetes i dones que hui encara estan sotmeses i callen per por; per elles és important que la lluita continue", manifestava Paula Sebastián, de Marea Danza, en recollir el premi.

'Rebel·lió' és un espectacle de dansa que conta la història de cinc dones obreres que viuen la duresa del treball en una fàbrica, sotmeses a rutines de producció i jornades sense fi, fins que un dia esclaten i diuen prou. El muntatge va ser possible gràcies a la participació en la producció de l'Escalante, procés en què van jugar un paper fonamental Josep Policarpo i Gabi Ochoa, anteriors rectors del centre gestionat per la Diputació de València.

Marea Danza va fer realitat aquesta obra que va comptar amb la direcció escènica de Xavo Giménez i María Cárdenas, de La Teta Calva, i la direcció coreogràfica d'Olga Pericet i Paco Berbel, que també estaven nominats per la seua tasca. La unió de totes eixes forces i creativitats van donar com a resultat un espectacle que buscava "acostar-se al públic infantil respectant la seua intel·ligència", com recordava la mateixa Sebastián, i que ahir va ser reconegut. 'Rebel·lió', a més, tornarà aquest Nadal a les taules de la ciutat de València, programada en el cicle de Nadal del Teatre Principal del 7 al 9 de gener.

Quatre nominacions amb el segell Escalante

La qualitat de les obres que optaven al guardó infantil dona encara més valor al reconeixement a 'Rebel·lió'. Els integrants de La Teta Calva presentaven candidatura amb l'obra 'Hi ha una sirena al meu saló', i completava el tercet d'aspirants 'La llave mágica', d'Off Artes Escénicas. 'Rebel·lió' a més, optava al citat premi de Millor Direcció Coreogràfica, el qual aconseguí Asun Noales per 'La Mort i la Donzella'; i també al de millor il·luminació pel treball de Marc Gonzalo i Miquel Llop. A aquest premi també aspirava una altra producció de l'Escalante, 'Lluna' –creada per L'Horta Teatre–, pel treball de Manuel Conde. El guardó a la il·luminació va ser finalment per a Juanjo Llorens per 'La Mort i la Donzella'.

Arxivat a:

Destacats