L'IVC i Les Arts reprenen la seua col·laboració en La Filmoteca de València amb la projecció de 'Els contes d'Hoffmann'

La projecció coincideix amb les representacions de l'òpera 'Els contes d'Hoffmann' de Jacques Offenbach en Les Arts del 20 al 31 de gener

Guardar

Representació de l'òpera ‘Los cuentos de Hoffmann’
Representació de l'òpera ‘Los cuentos de Hoffmann’

L’Institut Valencià de Cultura i les Arts  reprenen la col·laboració en La Filmoteca de València amb la projecció  el dimarts 18 de gener, a les 20 hores, del musical britànic ‘Los  cuentos de Hoffmann’ (1951), escrit i dirigit per Michael Powell i  Emeric Pressburger i inspirat en la cèlebre òpera fantàstica de  Jacques Offenbach. La pel·lícula es projecta en una versió restaurada  per The Film Foundation, sota la supervisió de Martin Scorsese, i es  podrà tornar a veure el divendres 21 de gener, a les 18 hores.

El llargmetratge de Powell i Pressburger és una adaptació fidel de  l’òpera d’Offenbach que es representa en les Arts del 20 al 31 de  gener, sota la direcció musical de Marc Minkowski i la direcció  escènica de Johannes Erath.

Tant l’òpera com la seua adaptació cinematogràfica estan basades en  els contes de l’escriptor romàntic E. T. A. Hoffmann: En una taverna  de Nuremberg, el jove Hoffmann, desafortunat en assumptes del cor,  conta a tres estudiants tres històries d’amor que va viure en el  passat. En realitat, està fent temps durant l’entreacte d’un ballet de  la intèrpret del qual està bojament enamorat.

Guanyadora de l’Os de Plata en el Festival de Berlín i del Premi  Especial del Festival de Canes, la pel·lícula elimina per complet els  diàlegs convencionals i transforma el cant i el ball en els únics  mitjans amb els quals els personatges conversen, discuteixen,  reflexionen, gaudeixen i pateixen. Considerada com una obra mestra del  musical, la pel·lícula també destaca per la riquesa bigarrada dels  decorats i per l’imaginatiu i expressiu ús del tecnicolor.

‘Los cuentos de Hoffmann’ està protagonitzada per Moira Shearer,  Robert Rounseville, Ludmilla Tcherina i Leonide Massine, que ja van  estar presents en un altre clàssic musical dirigit per Michael Powell  i Emeric Pressburger: ‘Las zapatillas rojas’ (1948). La partitura de  la pel·lícula està interpretada per la Royal Philharmonic Orchestra,  sota la direcció de Thomas Beecham.

‘Les Arts a la Filmoteca’

El cicle ‘Les Arts a la Filmoteca’ presenta grans clàssics del cine  que estan inspirats o mantenen connexions amb òperes o espectacles  musicals programats pel coliseu valencià. Després de ‘Los cuentos de  Hoffmann’, La Filmoteca de València té programades tres grans  pel·lícules europees de la dècada dels setanta, amb motiu de les  representacions previstes en les Arts per als pròxims mesos.

El 25 i 27 de febrer La Filmoteca projecta la comèdia britànica de  Monty Python ‘Los caballeros de la mesa cuadrada y sus locos  seguidores’ (1975), dirigida per Terry Jones i Terry Gilliam, que  dialogarà amb ‘Ariodante’ de Friedrich Händel, que es representa en  les Arts de l’1 al 6 de març.

Al març, es projecta ‘Macbeth’ (1971) de Roman Polanski, que establirà  un diàleg amb la versió operística de Giuseppe Verdi. Finalment, al  maig, La Filmoteca projecta ‘Woyzeck’ (1979) de Werner Herzog,  coincidint amb la representació de l’òpera ‘Wozzeck’ d’Alban Berg,  dues singulars adaptacions de l’obra teatral de Georg Büchner.
 

Arxivat a:

Destacats