L’IVC i Les Arts presenten en La Filmoteca de València ‘Los caballeros de la mesa cuadrada y sus locos seguidores’

La projecció se celebra amb motiu de la representació d’‘Ariodante’, de Friedrich Händel, de l’1 al 6 de març en Les Arts

Guardar

La comèdia britànica ‘Els cavallers de la taula quadrada i els seus bojos seguidors’
La comèdia britànica ‘Els cavallers de la taula quadrada i els seus bojos seguidors’

L’Institut Valencià de Cultura i Les Arts  prossegueixen la seua col·laboració en La Filmoteca de València amb la  projecció, el divendres 25 de febrer, a les 20.30 hores, de la comèdia  britànica ‘Los caballeros de la mesa cuadrada y sus locos seguidores’  (‘Monty Python and the Holy Grial’, 1975), de Terry Gilliam i Terry  Jones. La pel·lícula protagonitzada pels còmics de Monty Python es  podrà tornar a veure el diumenge 27 de febrer a les 18 hores.

La segona pel·lícula de la mítica companyia teatral britànica Monty  Python és una irreverent i absurda recreació de la llegenda del rei  Artús i els cavallers de la Taula Redona. Juntament amb els seus  seguidors, el rei Artús emprén la busca del Sant Grial, però, com que  pateixen una època d’escassetat, hauran de suplir amb enginy la falta  de mitjans.

Rodada en tan sols un mes amb un pressupost molt limitat, aquesta  paròdia d’humor absurd sobre l’Anglaterra medieval i els cavallers del  rei Artús és realment una excusa dels Monty Python per a traçar una  àcida crítica dels estereotips de la vida moderna, utilitzant elements  de l’Edat Mitjana com a base per a la seua sàtira.

Les Arts en La Filmoteca

El cicle ‘Les Arts en La Filmoteca’ presenta grans clàssics del cinema  que estan inspirats o mantenen connexions amb òperes o espectacles  musicals programats pel coliseu valencià. En aquesta ocasió, els  relats de cavalleria protagonitzen el diàleg que Les Arts i La  Filmoteca estableixen entre les seues respectives programacions.

Amb motiu de la representació en Les Arts de l’òpera barroca  ‘Ariodante’, de Georg Friedrich Händel, protagonitzada per un cavaller  que viu les seues aventures en l’Escòcia medieval, La Filmoteca  projecta ‘Los caballeros de la mesa cuadrada y sus locos seguidores’,  la hilarant sàtira dels Monty Python inspirada en la llegenda artúrica.

Sota la direcció musical del mestre italià Andrea Marcon i la direcció  escènica del londinenc Richard Jones, ‘Ariodante’ es representa de l’1  al 6 de març en el Palau de les Arts.

Després de la comèdia dels Monty Python, La Filmoteca de València té  programades dues altres grans pel·lícules europees de la dècada dels  setanta amb motiu de les representacions previstes en Les Arts per als  pròxims mesos.

Al març es projecta ‘Macbeth’ (1971), de Roman Polanski, que establirà  un diàleg amb la versió operística de Giuseppe Verdi. Finalment, al  maig, La Filmoteca projecta ‘Woyzeck’ (1979), de Werner Herzog,  coincidint amb la representació de l’òpera ‘Wozzeck’, d’Alban Berg,  dues adaptacions singulars de l’obra teatral de Georg Büchner.

Destacats