L'IVAJ llança l'experiència pilot JOOP, JOVE OPORTUNITAT

Guardar

Ivaj_JOOP
Ivaj_JOOP

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha llançat, com a experiència pilot, el programa JOOP, Jove Oportunitat, que promou la realització de tallers d'assessorament i motivació per a joves amb baix nivell de formació que han abandonat els estudis sense completar el Batxillerat ni la FP.

Els tallers, que començaran la pròxima tardor, seran finançats pel Fons Social Europeu-Iniciativa d'Ocupació Juvenil i comptaran amb professionals de la pedagogia i monitors i monitores amb experiència en el coaching de joves.

En els tallers JOOP, joves amb molt baix nivell de formació i sense ocupació, tal vegada desmotivats i sense una idea clara de com poden eixir de la seua situació, rebran assessorament i orientació (coaching) en grup i també de manera individualitzada per a donar un gir radical a la seua forma d'enfrontar-se a la realitat personal, social i laboral.

Des d'un enfocament integral, cada jove participant reflexionarà sobre el seu projecte de vida per a definir a continuació el seu projecte professional, que es concretarà en un itinerari personalitzat, a seguir des de l'endemà del seu pas pel taller.

Els tallers JOOP estan organitzats per l'IVAJ, a través d'ajuntaments o mancomunitats que desitgen participar activament en la dinamització i seguiment del programa en el seu municipi. Per a aquesta experiència pilot s'han seleccionat 19 poblacions, distribuïdes per tot el territori amb vista a l'extensió en l'aplicació del programa el 2017.

A més, en coordinació amb l'entitat local, la Conselleria d'Educació i amb el SERVEF, l'IVAJ seleccionarà els i les joves participants, que hauran d'estar inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

La iniciativa va nàixer a França amb les Escoles de la Segona Oportunitat i, a causa dels seus bons resultats, el Fons Social Europeu-Iniciativa d'Ocupació Juvenil (FSE-IEJ) dóna suport ara la seua implantació a Espanya.

Després del pas pel taller, l'IVAJ expedirà un certificat d'assistència. Però els tallers JOOP són educació no formal i no un curs de qualificació professional, per la qual cosa no hi ha ni assignatures ni exàmens ni llibres i el que es busca és que cada participant descobrisca el camí per a millorar la seua qualificació i les seues expectatives de trobar ocupació de qualitat i sostenible en el temps.

Cada jove visitarà unes quantes empreses d'acollida en estades molt breus (d'una a tres jornades) convivint amb professionals de sectors (famílies professionals) distints.

L'objectiu és que cada jove adquirisca una visió global del mercat laboral, des d'on puga realitzar, de manera fundada, l'opció personal per una via professional o una altra. Aquesta opció pot confirmar idees prèvies... però també és possible que siga el resultat del descobriment d'una nova passió per una professió en què mai abans s'havia pensat.

Arxivat a:

Destacats