L'IVAJ i l'Ajuntament d'Enguera afavoreixen programes juvenils com el camp internacional «Ombria de la Plana» i Carnet Jove

Guardar

16-7-19_IVAJ_Campos_Enguera
16-7-19_IVAJ_Campos_Enguera

El secretari general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha assenyalat a Enguera, al costat de l'alcalde Óscar Martínez que aquest ajuntament "està apostant pels programes de joventut com el conveni d'emissió de Carnet Jove o la col·laboració en el camp de voluntariat juvenil 'Ombria de la Plana', que són dues actuacions que confirmen la voluntat d'afavorir a la joventut".

Tant Jesús Martí com l'alcalde Óscar Martinez i la regidor de Joventut, Miriam Mollá, s'han reunit amb voluntaris i voluntàries de Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Euskadi, Galicia, Murcia així com de Rússia i Itàlia que contribueixen a la millora de la sendera PRV 295, que forma part del paratge natural municipal Font de la Mota.

El programa "Viu la solidaritat" de l'IVAJ ha organitzat aquest estiu tres camps internacionals de voluntariat juvenil de caràcter mediambiental, denominats 'Ombría de la Plana' en el paratge natural Font de la Mota a Enguera del 15 al 29 de juliol; paratge natural Torretes a Ibi i al parc natural de Xera-Sot de Xera a Xera, de l'1 al 15 d'agost.Jesús Martí ha destacat "la contribució juvenil a l'acció mediambiental és crucial per a la Comunitat. L'IVAJ afavoreix i recolza les iniciatives mediambientals, que comporten valors socials i posen l'accent en la cura i la protecció per a una vida millor".

Els camps de voluntariat juvenil de la Comunitat Valenciana són un tipus d'activitat en la qual un grup de joves de 18 a 26 anys de diferents procedències es compromet de forma voluntària i desinteressada a desenvolupar un projecte de treball amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d'animació. Aquests projectes són un mitjà per fomentar valors de convivència, de tolerància, de participació, de solidaritat i d'aprenentatge intercultural.

Aquest any un total de 233 joves acudiran als 11 camps de la Comunitat Valenciana, 6 camps de modalitat social amb 126 participants; tres camps de modalitat mediambiental amb un total de 63 participants i dos camps d'Arqueologia amb 44 participants.

A més 173 joves de la Comunitat acudiran als camps d'altres autonomies i 54 viatjaran a realitzar el seu voluntariat en altres països, per la qual cosa el programa Viu la Solidaritat facilita la participació d'un total de 460 joves.

Carnet Jove, la targeta jove europea, s'emetrà a Énguera

El secretari general de l'IVAJ ha valorat la subscripció per part de l'alcalde, Oscar Martínez, del conveni amb l'IVAJ que permetrà emetre el Carnet Jove en seu municipal gràcies a l'acord adoptat en el ple del Consell. A l'acte celebrat a l'ajuntament d'Énguera ha assistit la regidora de Joventut, Mariam Mollá.

El conveni estableix les condicions de col·laboració entre la Generalitat i l'ajuntament per a l'emissió de Carnet Jove, que oferirà un nou servei als i les joves a nivell local, d'acord amb els termes que estableix l'Associació Europea del Carnet Jove (EYCA) i l'IVAJ.

A partir d'ara prop d'un miler de de joves residents a Énguera, amb edats de 14 a 30 anys, gràcies a la credencial jove europea podran gaudir d'activitats culturals, d'oci educatiu, esportives o de mobilitat a Europa en millors condicions.

A més Énguera passa formar part de la xarxa de municipis adherits i emissors del Carnet Jove. L'índex de penetració d'aquesta credencial a la comarca de La Canal de Navarrés supera el 35 per cent.

Destacats