'L'interactiu' dedicat al Morelladon beltrani de l'exposició 'Els nostres dinosaures' reviu en 3D al dinosaure trobat en Morella

Guardar

mapping_morelladon_5-8-16
mapping_morelladon_5-8-16

El Morelladon beltrani compte en la nova exposició 'Els nostres dinosaures' del Museu de les Ciències amb un espai especial on es projecta un vídeo mapping de caràcter científic i divulgatiu sobre les característiques d'este dinosaure i del lloc de la troballa, en Morella (Castelló) .

La instal·lació naix de la col·laboració entre els dissenyadors, els tècnics del departament d'Exposicions del Museu i el paleontòleg José Miguel Gasulla, del Museu Temps de Dinosaures de Morella, que van redactar el guió i van idear este projecte per a dinamitzar amb un contingut interactiu les restes del Morelladon beltrani exposats en este espai i 'dotar de vida' a esta impressionant criatura herbívora, que va viure fa 130 milions d'anys.

La il·lustració del Morelladon beltrani és obra del paleoilustrador Óscar Sanisidro, que ha recreat al dinosaure d'acord amb les indicacions dels paleontòlegs i les semblances que estos troben amb altres dinosaures d'altres espècies semblants. Gràcies a este interactiu, els visitants poden comprovar com este animal posseïa una espècie de gepa o vela per un allargament de l'espina de les vèrtebres dorsals. La seua funció no està clara però podria servir com a emmagatzemament de nutrients, bé com a reclam sexual o com a mitjà de termoregulació.

Les restes es van trobar en 2013 en una pedrera d'argila dedicada a la realització de taulellets. Per al mapping s'han utilitzat imatges reals de la pedrera on es van trobar. En l'interactiu, els visitants poden observar diferents escenes que recreen com vivia este dinosaure, una nova espècie emparentada amb el popular Iguanodont, un dels primers dinosaures que es van descobrir en el segle XIX i també existent en el nostre territori.

Destacats