L'Institut Valencià de Cultura programa un cicle cinematogràfic sobre Blasco Ibáñez a la Filmoteca

El cicle forma part de les activitats culturals previstes per l’IVC dins del 150 aniversari del naixement de l’escriptor valencià

Guardar

blasco ibanez
blasco ibanez

La Filmoteca projectarà hui 28 de gener, a les 20.00 hores, el primer capítol de la minisèrie televisiva 'Blasco Ibáñez (La novela de su vida)', que va rodar Luis García Berlanga en 1997 per a TVE. El segon capítol es projectarà demà  29 de gener, també a les 20.00 hores.

Amb aquesta doble sessió s'inicia a la Filmoteca un cicle sobre Blasco Ibáñez que forma part de les activitats previstes per l'Institut Valencià de Cultura per a commemorar el 150 aniversari del naixement de l'escriptor valencià. El cicle, que s'estendrà al llarg de l'any, estarà compost, fonamentalment, per les adaptacions cinematogràfiques d'algunes de les novel·les de Blasco Ibáñez dutes a terme durant el període mut i recuperades a la fi de la dècada dels noranta per l'Arxiu Fílmic de la Filmoteca com a part de la seua labor de conservació del patrimoni audiovisual valencià.

Entre les pel·lícules que es projectaran, a partir del mes del març, figuren 'Sangre y arena' (1916), de Vicente Blasco Ibáñez i Max André; 'Los cuatro jinetes del Apocalipsis' (1921), de Rex Ingram; 'Barro y arena' (1922), de Gil Pratt; 'Sangre y arena' (1922), de Fred Niblo; 'Mare Nostrum' (1926), de Rex Ingram; 'La tierra de todos '(1926), de Fred Niblo i Mauritz Stiller; 'El torrente' (1926), de Mauritz Stiller i Munta Bell; i 'La bodega' (1929), de Benito Perojo.

Després de les dues sessions dedicades al gener a la minisèrie de Berlanga sobre la vida de Blasco Ibáñez, la Filmoteca projectarà al febrer la còpia en valencià del documental 'El quinto jinete' (2014), dirigit per Rosana Pastor i Enrique Viciano. 'El quinto jinete' és un documental amb fragments dramatitzats en el qual participen els actors Juli Mira i Mireia Pérez. La pel·lícula destaca per un laboriós treball de documentació, que permet conèixer noves dades i materials inèdits sobre l'important llegat de Blasco Ibáñez i la seua visió de la I Guerra Mundial.

Arxivat a:

Destacats