L’Institut Valencià de Cultura presenta el cicle ‘Música al Principal’, amb quatre concerts

El Teatre Principal de València acollirà del 17 al 21 de març quatre concerts, dos de cançó d’autor i dos per a públic familiar

Guardar

21.03.11 musica al principal
21.03.11 musica al principal

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat la programació musical al Teatre Principal de València dins del cicle ‘Música al Principal’, que portarà durant la setmana del 17 al 21 de març quatre concerts, dos de cançó d’autor i dos per a públic familiar, amb Marala i Laura Esparza i Carlos Esteban, Andreu Valor, Ramonets i Dani Miquel.

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, ha presentat el cicle de concerts acompanyada pels artistes que hi participen i ha explicat: "És una satisfacció poder seguir obrint les portes del Teatre Principal de València al treball dels nostres artistes. En aquest cas, són quatre propostes de plena actualitat, guardonades i reconegudes pel públic i la crítica, i que aporten una mirada nova a la cançó d’autor i la música tradicional i que també contenen una programació molt atractiva pel que fa al públic familiar".

Quatre concerts

El 17 de març a les 19.00 hores, el trio Marala i el duet format per Laura Esparza i Carlos Esteban, dues de les formacions guanyadores als Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2020, oferiran un concert conjunt.

Marala presentaran ‘A trenc d’alba’, el seu primer treball discogràfic, un aplec de composicions originals que miren cap a les arrels. Una proposta lluminosa i trencadora que respira amb alens femenins i que ha estat guardonada amb el premi a millor disc de música d’arrel tradicional en els III Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

Per la seua banda, Laura Esparza i Carlos Esteban portaran al Principal un estil íntim i personal que integra pinzellades electròniques amb harmonies i melodies més tradicionals. El seu disc ‘Mare Natura’ ha estat guardonat amb el premi al millor grup revelació en els III Premis Carles Santos de la Música Valenciana, onze cançons que naveguen des de la música d’arrel valenciana, fins a les reminiscències electròniques i les melodies pop.

El 18 de març a les 19.00 tindrà lloc el concert ‘Mil’ d’Andreu Valor. L’artista de Cocentaina presentarà el seu últim disc, ‘Insurrecte’, amb el qual va guanyar els premis al millor disc de cançó d'autor i a la millor gira en els Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2020, un treball que incorpora noves textures ambientals i sonores. A més, mil és la xifra de concerts aconseguida pel cantautor valencià, que enfronta un 2021 amb el mateix respecte de sempre però amb huit discos a l’esquena. Aquest concert comptarà amb nombroses col·laboracions d’artistes amics, com Neus Ferri, Mireia Vives, Borja Penalba, Laura Rambla, Joe Pask, Samuel Reina, Gem, Marco Pompero i Francesc Anyó.

Les dues propostes familiars del cicle es concentren en el cap de setmana i portaran Ramonets el dissabte 20 i Dani Miquel el diumenge 21 de març, ambdós a les 18.00 hores.

Ramonets presenten en aquest concert el seu nou espectacle i disc, ‘Flipa’, una crida a l’optimisme, a veure el costat bo de les coses, a ballar, a aprendre que quasi tot està a les nostres mans i a reivindicar que el fonamental és que els infants es divertisquen, juguen i no se’ls deixe de banda.

Dani Miquel portarà al Principal ‘Desfem’, el seu nou projecte teatral i musical que vol conscienciar menuts i majors de la necessitat d’estimar i cuidar el medi ambient. Amb les cançons de l’espectacle de la mà de Dani Miquel i els Ma-Me-Mi-Mo-Músics els infants aprendran què és l’economia circular i entendran la necessitat de reciclar. El disc ‘Desfem’ ha estat guardonat amb el premi al millor disc per a famílies de la III Edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

Destacats