L'Institut Valencià de Cultura porta 'Juana', amb Aitana Sánchez Gijón, a l'escenari del Principal

Estarà al Teatre Principal de València els dies 29, 30 i 31de gener

Guardar

21.01.27 Foto Juana
21.01.27 Foto Juana

L'Institut Valencià de Cultura porta a l'escenari del Teatre Principal de València, els dies 29, 30 i 31 de gener, l'espectacle 'Juana' protagonitzat per Aitana Sánchez Gijón i dirigit per Chevy Muraday, en una producció de la companyia Losdedae.

Aquest espectacle va estar programat en el segon trimestre de 2020 al Teatre Principal, però el confinament va fer que se n'hagueren de suspendre les representacions. Ara ha sigut possible recuperar-lo en aquesta nova programació i per fi es podrà veure a València.

Juana és un nom que es repeteix en la història en dones que han deixat un llegat històric, especialment pel que fa a les seues formes de viure més enllà del que tenien predestinat pel seu gènere i època. Una empremta inesborrable sobre la qual les successives generacions de dones i homes caminem. L'obra se centra en personatges com la papessa Joana, Joana d'Arc, Joana la Boja, sor Juana Inés de la Cruz o Doña Juana. Es tracta d'un projecte integral que valora i ens fa conéixer les veus d'aquestes dones que al llarg de la història, i en quasi totes les ocasions, van ser condemnades des del seu naixement només pel fet de ser dones.

'Juana' té la dona com a eix central. La seua mirada, la seua percepció, la conquista d'espais de poder. Partint de la dona actual, interpretada per Aitana Sánchez Gijón, en la qual reposen les derrotes i victòries de la història femenina.

Juana torna a donar a llum enmig d'una multitud embogida, a reviure l'interrogatori de l'inquisidor que la va cremar en la foguera, torna a afonar les seues mans en el cor de Felip el Bell, torna a amar en silenci la virreina, a enviar cartes d'amor a un marit l'últim anhel del qual és que bese els seus llavis freds i inerts. Els cicles del món, els cicles de la dona, la pell sota la pell; tot això és 'Juana'.

Una producció de Losdedae, amb textos de Juan Carlos Rubio, Marina Sereseski i Clarice Lispector. Aitana Sánchez-Gijón encapçala un repartiment compost per Chevi Muraday, Egoitz Sánchez, Javier Monzón i Víctor Ramos.

Els horaris de les funcions són a les 19 hores el divendres i dissabte i a les 18 hores el diumenge.

Destacats