L'Institut Valencià de Cultura dobla les ajudes per al foment del teatre i el circ

Guardar

circ
circ

L'Institut Valencià de Cultura incrementa en l'exercici 2016 la quantitat destinada al foment del teatre i el circ en un 78%, fins a arribar a la quantitat de 1.900.000 euros. Tant les ajudes a teatre i circ com a les de dansa, que també s'han publicat al Diari oficial de la Comunitat Valenciana, formen part del Pla de Xoc de les Arts Escèniques, que compta amb un pressupost de 3,2 milions d'euros, anunciat pel conseller Vicent Marzà dins del pla cultural 'Fes Cultura'.

"Aquest increment del pressupost, definit dins d'un projecte molt clar com és el Pla de Xoc de les Arts Escèniques de 'Fes Cultura', dóna compte de la nostra aposta pel sector cultural valencià per a enfortir les companyies de les arts escèniques i, al mateix temps, per a col·laborar en la professionalització de les companyies emergents", ha explicat el conseller Vicent marzà.

En la convocatòria d'ajudes a teatre i circ es mantenen les huit modalitats existents. La novetat d'aquesta convocatòria és que en la modalitat de projectes emergents de producció s'estableixen dos submodalitats, una entre els grups emergents de creació recent (entre 0 i 3 anys d'antiguitat) i una altra per als grups en via de consolidació (entre 4 i 10 anys d'antiguitat).

A més, les modalitats de producció de teatre i circ i projectes emergents, a diferència de la passada convocatòria, es podran estrenar fins al 31 de març de 2017.

Les quantitats assignades a cada modalitat són les següents: l'ajuda a la creació de literatura escènica es dobla en un 166,6% fins a arribar als 24.000 euros. En aquesta modalitat se subvencionarà un màxim de huit projectes.

L'ajuda a la producció de teatre i circ s'incrementa un 93% i està dotada de 700.000 euros; l'ajuda a les gires augmenta un 34%, amb 250.000 euros; l'ajuda als projectes emergents de producció de teatre i circ està dotada amb 100.000 euros, un 163% més que en la passada convocatòria; l'ajuda a la programació en sales s'incrementa en un 68,7%, amb 506.000 euros; l'ajuda a les entitats sense ànim de lucre augmenta un 132% amb 100.000 euros per a aquesta convocatòria; les ajudes a la formació, la investigació i l'edició es doblen a 20.000 euros; i, finalment, les ajudes a la realització de festivals i mostres de teatre i circ s'incrementa en un 69,4% amb 200.000 euros.

Una altra novetat serà la publicació en la web de l'Institut Valencià de Cultura dels criteris d'avaluació que utilitzarà la Comissió Tècnica Avaluadora, diferents per a cadascuna de les modalitats, perquè els sol·licitants puguen presentar un document d'autoavaluació del seu projecte.

La finalitat d'aquesta convocatòria de subvencions per a l'exercici 2016 és el foment de les arts escèniques dels sectors teatral i circense en el marc de les competències de l'Institut Valencià de Cultura, amb la finalitat de fomentar les arts escèniques i contribuir al manteniment i consolidació de companyies i grups teatrals i de circ de caràcter professional, al desenvolupament i promoció de qualsevol tipus d'activitats, festivals i certàmens, i al suport a la creativitat escènica i la seua difusió, així com a la cooperació amb altres agents i entitats culturals del sector del teatre i el circ, d'àmbit públic o privat per a contribuir a consolidar el sector teatral i circense en l'àmbit de competència de la Generalitat, amb la finalitat última que la ciutadania puga disposar d'una oferta diversificada i de qualitat.

El termini de presentació de sol·licituds és de 45 dies naturals a partir del 4 d'agost de 2016.

Arxivat a:

Destacats