L’Institut Valencià de Cultura, CaixaBank i l’FSMCV convoquen la 8a edició de beques per a l’alumnat d’escoles de música

El termini d’inscripció estarà obert fins al pròxim 24 de setembre

Guardar

becas caixabank
becas caixabank
L'Institut Valencià de Cultura, CaixaBank i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) convoquen la huitena edició de beques dirigides a l'alumnat dels centres educatius de les societats musicals de la Comunitat Valenciana, que per al curs 2021-2022 compta amb una dotació econòmica de 300.000 euros.Aquesta convocatòria és una de les línies del projecte CaixaBank Escolta València i té com a finalitat fomentar entre els més menuts l'estudi de la música i incentivar tot l'alumnat a continuar amb els estudis musicals amb independència de la condició econòmica. El termini d'inscripció per a aquesta huitena convocatòria estarà obert fins al pròxim 24 de setembre.Des que es va posar en marxa en el curs acadèmic 2014-2015, se n'han beneficiat més de 5.800 alumnes, amb una inversió total de 2.432.000 euros. En concret, en la passada edició 2020-2021 van ser becats un total de 710 estudiants procedents de 181 societats musicals de tota la Comunitat Valenciana."Des de l'FSMCV considerem aquesta línia de beques com un dels projectes de major rellevància i al mateix temps, un dels més necessaris, especialment en aquests moments tan complicats per a les nostres escoles de música i les famílies dels nostres alumnes a conseqüència de la crisi. Per això, aquestes beques són ara més importants que mai, per a continuar fomentant l'accés a la formació musical dels més joves, que són la pedrera i el futur de les nostres societats musicals", ha afirmat Daniela González, presidenta de l'FSMCV.Per al director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Xicu Costa, "amb la posada en marxa de la huitena convocatòria de beques es posa de manifest, una vegada més, el nostre compromís amb un col·lectiu que ens representa com a valencians, que vertebra la nostra comunitat i que tant aporta a la nostra cultura i tradicions"; així mateix ha afegit que "un any més volem donar suport econòmic a les famílies i als alumnes de les escoles de música perquè puguen continuar formant-se"."La convocatòria d'aquestes beques és el projecte més transversal dins de CaixaBank Escolta València, ja que arriba a tots els racons del nostre territori i afavoreix la continuïtat de la formació musical dels músics i músiques del futur. En les escoles de música de hui es troben els professionals de demà i volem ajudar-los a fer camí", afirma des de l'Institut Valencià de Cultura Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana.

Barems de selecció

Poden optar a aquesta convocatòria de beques tot l'alumnat dels centres educatius de societats musicals pertanyents a l'FSMCV matriculat per al curs 2021-2022. Com ja és habitual, per als criteris de selecció dels beneficiats s'estableixen uns barems acadèmics, econòmics i socials. Quant als criteris acadèmics, es valorarà si l'alumne s'ha matriculat en més d'un instrument, si hi ha més membres de la unitat familiar estudiant en el mateix centre i la valoració realitzada per la mateixa escola de música.En les ràtios econòmiques s'ha disposat parar atenció als ingressos rebuts en l'últim exercici per part de la unitat familiar. A més, l'alumne que dispose d'un compte en CaixaBank incrementarà la puntuació.Finalment, quant als aspectes socials, es tindran en compte circumstàncies com si l'alumne ha de desplaçar-se a una altra localitat per a assistir als estudis de música, si té alguna discapacitat o si pertany a una família nombrosa o monoparental.

Imports, terminis i resolució

La dotació econòmica d'aquestes beques suposa per a cada alumne fins al 90% del total abonat per la matrícula i les assignatures de què estiga matriculat en el curs 2021/2022, amb un límit de 500 euros per persona i beca. Els interessats poden consultar les bases i fer la inscripció a través del web www.bankiaescoltavalencia.es.La resolució provisional de les beques es publicarà abans del 5 de novembre de 2021. Posteriorment, s'obrirà un període de deu dies hàbils per a al·legacions i el 26 de novembre, com a data límit, es publicarà la resolució definitiva d'alumnes seleccionats per a rebre les beques.
Destacats