L'exposició fotogràfica del MuVIM ‘Correspondència a la Mediterrània’ arriba a Gandia

Guardar

xaviermolla
xaviermolla

L'exposició ‘Correspondència amb Mediterrània’ de Xavier Mollà, produïda pel Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), s'inaugura dijous que ve, 15 de setembre, a les 20.00 hores de la mà de Foto Espai Gandia (FEG) en la Casa de la Cultura Marquès de Gonzàles de Quiròs del municipi de La Safor.Amb aquesta activitat, l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, dirigida per Xavier Rius, continua amb l'aposta de portar les exposicions dels museus de la institució provincial a les comarques i els municipis valencians.

Les fotografies de Xavier Mollà es retroben amb els paisatges d'un món “compartit”, segons explica l'autor, en el qual “el mar va deixant rastre i ens delecta amb les cares de la gent”. A través d'aquesta idea, Mollà relata els fragments dels racons urbans, incloent retrats saturats d'experiències vitals i viscerals. Al llarg de l'exposició que acull el FEG de Gandia, el visitant podrà conèixer “els rastres de geografies banyades per un mar que inclou sabers diversos, una cultura probablement decidida i dispersa, però mai del tot fragmentada”.

L'exposició ‘Correspondència amb Mediterrània’ s'acompanyarà d'un documental creat al voltant de l'obra de la Mediterrànea, realitzat per Josep Escrivà, Carlos Ripollés, Gustavo Gracia i Albert Sanz, i la música composta per la pianista Marta Espinós.

D'altra banda, Foto Espai Gandia ha organitzat visites guiades a l'exposició al costat de l'autor. El dissabte 17 de setembre a les 12.00 hores, el divendres 23 de setembre a les 21:00 i el dissabte 8 d'octubre a les 12.00, Xavier Mollà acompanyarà als visitants per a descobrir-los els detalls més personals de la seua obra.

Així mateix, l'organització presenta el divendres 23 de setembre, a partir de les 20.00 hores, un concert audiovisual amb música i imatges en directe amb la finalitat de que l'espectador puga viure en primer persona les emocions combinades de la música de Marta Espinós, que interpretarà temes de Claude Debussy, Frederic Mompou, José Zárate i Mercedes Zavala, i les fotografies de Xavier Mollà.

Arxivat a:

Destacats