L'ETNO, Museu Valencià d'Etnologia presenta la II edició d'Incontrolat, Cicle de Cinema Documental i Etnografia

El cicle mostra documentals no vistos a la Comunitat Valenciana premiats en festivals internacionals com Sundance, o el Royal Anthropological Institute Film Festival al Regne Unit

Guardar

Cartell de la II edició d’Incontrolat
Cartell de la II edició d’Incontrolat

Després de la bona acollida de la primera edició de 'L'INCONTROLAT' (2021), aquest projecte que explora les relacions entre el documental i l'etnografia/antropologia (2021) es consolida com un nou cicle d'actes culturals de L'ETNO, Museu Valencià d'Etnologia de la Diputació de València. En 2022 es projectaran quatre documentals que aniran acompanyants de debats o col·loquis amb les directores i especialistes.

En el cicle impulsat per L'ETNO i el col·lectiu l'Horta Snob s'entén el documental com una ferramenta privilegiada d'anàlisi de les nostres societats, així com una forma d'estudi de les pràctiques culturals contemporànies.

En el marc de la guerra entre Rússia i Ucraïna, el cicle exhibeix dos documentals centrats en el conflicte polític i armat, que aborden respectivament les realitats de Colòmbia i Síria. A Colombian Family és una observació etnogràfica del procés d'exili d'una defensora colombiana dels drets humans i dels conflictes familiars que aquesta decisió genera.

En canvi, Sabaya, guanyadora del premi al​ millor documental al​ passat festival de Sundance, centra la seua mirada en les acaballes de la guerra de Síria, on les comunitats jazidís lluiten per recuperar les dones que foren esclavitzades per l'ISIS durant la guerra.

A banda, un dels plats forts del cicle serà la projecció del film Victòria, que serà presentada per una de les seues codirectores, Lisbeth De Ceulaer, qui mantindrà un col·loqui posterior sobre la pel·lícula. L'obra narra la vida dels veïns de Califòrnia City, una ciutat fantasma projectada als anys 60 al desert de Mojave, on hui viuen escasses persones enmig de l'oblit i la precarietat. Completa la selecció la georgiana Taming the Garden, un fascinant acostament a la destrucció dels territoris rurals d'aquest país.

Destacats