L'ETNO. Museu Valencià d'Etnologia participa en el programa 'Tressors amb història'

El museu de la Diputació de València demana la participació dels espectadors de la Comunitat Valenciana. Es busquen cent objectes que millor representen el patrimoni cultural valencià de l'últim segle

Guardar

sala_permanente_etnologia_foto_abulaila
sala_permanente_etnologia_foto_abulaila

El programa de televisió "Tresors amb història", presentat per Carolina Ferre, gravarà els huit capítols a València, Xàtiva, Gandia, Castelló, Vila-real, Elx i Alcoi. El projecte demana la col·laboració dels espectadors i espectadores per a aconseguir cent objectes que mostren com hem canviat des de principis del segle XX fins ara.

El programa compta amb la col·laboració i l'assessorament de l'ETNO. Museu Valencià d'Etnologia. A més, un dels especialistes que analitzaran els objectes és Joan Seguí, conservador del museu.

Els altres dos historiadors que examinaran els 'tresors' i contaran la seua fascinant història, són el medievalista Vicent Baydal i la historiadora de l'art Irene Ballester Buigues. Tots tres seran els encarregats de triar, entre tots els objectes rebuts, els cent tresors que millor representen l'ànima i la història valenciana dels últims cent anys.

No importa si els objectes són grans o menuts, ni tampoc el seu valor econòmic. Importa la història que conta i el que ha significat en la seua vida. Serveixen des de ferramentes del camp o indumentària tradicional, fins a objectes de la vida quotidiana, d'oficis antics o d'aquells relacionats amb els esports o la cultura. Si l'objecte que es presenta és gran, el reporter José Molins es desplaçarà a gravar-lo per tal que també puga participar en el programa.

Si tens qualsevol objecte i vols participar, has d'entrar al web www.tresorsambhistoria.es i pujar una fotografia del teu 'tresor'. Una vegada l'objecte estiga al web, l'equip es posarà en contacte amb vosaltres.

'Tresors amb història' és una producció d'À Punt Mèdia en associació amb Sunrise Pictures i El Terrat (The Mediapro Studio), amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i l'Institut Valencià de Cultura, i s'emetrà pròximament en À Punt Mèdia.

Destacats