L'espectacle "Biblioteca de Sons i Sorolls" arriba al Centre del Carme

El Teatre Escalant i l'IVC coprodueixen aquesta obra en la qual l'espai i el so són elements protagonistes

Guardar

biblioteca sons i sorolls
biblioteca sons i sorolls

El Centre del Carme acull des de dimarts que ve 20 de novembre l'espectacle coproduït per l'Institut Valencià de Cultura i el Teatre Escalante: Biblioteca de Sons i Sorolls. Es tracta d'una experiència única, en la qual tant els més xicotets com els espectadors majors s'embardissaran en una aventura protagonitzada per la música i els sons.

Glòria Tello, diputada de Teatres, ha sigut l'encarregada de presentar aquesta obra en el mateix escenari on es representarà a partir de demà la Biblioteca de Sons i Sorolls. Ha volgut celebrar els 34 anys del Teatre Escalante, i els més de dos milions d'espectadors que ha acollit en aquest temps. Fins i tot en aquests moments en els quals no té una ubicació fixa, segueix amb una programació ambiciosa i de qualitat, en diferents emplaçaments de la ciutat de València. En aquest cas, s'ha triat la Sala Zero del Centre del Carme per a la representació d'aquesta obra de xicotetes dimensions. Cada representació està pensada tan sols unes 40 persones, però aconsegueix un gran impacte emotiu en totes les persones que el gaudeixen.

També ha estat present Abel Guarinos, director general de l'IVC, explicant al costat dels creadors de l'espectacle, Enric Monfort i Jose Antonio Portillo, l'impacte que ha tingut la seua creació, tant a Espanya com fora. Biblioteca de Sons i Sorolls, va ser la primera coproducció que va realitzar l'IVC en l'anterior legislatura, i des de llavors ha viatjat per tota la Comunitat Valenciana, diverses parts de la geografia espanyola, com Bilbao, Barcelona, Burgos o Madrid, i pròximament es podrà gaudir en altres països, com Luxemburg, on ja estan les entrades esgotades.

La Biblioteca de Sons i Sorolls

Es tracta d'un espectacle en el qual l'espai i el so són els elements principals. L'escenari és una xicoteta sala amb parets plenes de llibres i tot tipus d'articles amb els quals els espectadors poden interactuar. Van ser els mateixos Enric Monfort i Jose Antonio Portillo els que el van construir, que ha de ser traslladat completament cada vegada que l'espectacle es representa en un lloc nou.

És una proposta que fusiona la música amb les arts escèniques, està molt en contacte amb els sentits i persones de qualsevol edat poden gaudir-la. Un dels principals objectius d'aquest espectacle és introduir als més xicotets en el món de la poesia i la música. Pel que fa a l'edat recomanada, els creadors expliquen que no cal posar limitacions. "En principi, des dels 4 fins al final de la vida," explicava Portillo, encara que també es troben preparant un espectacle especial per a bebés.

Ara, durant cinc dies, del 20 al 25 de novembre, València podrà tornar a gaudir d'aquesta especial obra. Als matins entre setmana, es representarà per a grups escolars, i el cap de setmana, els dies 23 i 24, s'obrirà per a tot el públic, amb entrades a partir de 5€.

Arxivat a:

Destacats