L'escriptora María Bastarós protagonitzarà l'última cita xarrada del cicle "Literatura i Música Pop..., al Palau"

Guardar

Maria_Bastaros_
Maria_Bastaros_

L'escriptora i gestora cultural María Bastarós, guanyadora en 2018 del Premi Puchi Award, Premi Cálamo Otra Mirada i el Premi de Narrativa de l'Associació de Crítics Valencians per la seua primera novel·la, "Historia de España contada a las niñas", protagonitzarà demà dijous a les 19.00 hores, l'última cita de la sèrie de xarrades del cicle "Literatura i Música Pop..., al Palau", que enguany es retransmet en streaming des de la Sala Lucrecia Bori del Palau de la Música, mitjançant la pàgina Facebook de l'auditori valencià. Estarà acompanyada per la poeta i corresponsable de la Llibreria Bartleby, Luci Romero.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, ha fet una valoració molt positiva de la present edició d'aquest cicle "que ens està permetent descobrir via streaming, com la literatura i la música dels nostres dies interactuen i es relacionen més estretament del que es poguera pensar, obrint un ampli ventall de possibilitats i de mútua inspiració".

María Bastarós, que és llicenciada en Història de l'Art (premi d'excel·lència de fi de carrera Carlos Ribá) i màster en Gestió Cultural per la Universitat Carlos III, també ha publicat en 2018 "Herstory: una historia ilustrada de las mujeres", una obra de no ficció, amb Nacho Moreno i la il·lustradora Cristina Daura. A l'any següent, el seu relat "Fantasma" obri l'antologia "Ya no recuerdo qué quería ser de mayor". Ha comissariat "Muerte a los grandes relatos" o "Apropiación, disidencia y sabotaje", esdeveniments com Aullido, anti-jam poética o el cicle de performance i instal·lació artística "Inesperadxs, no, no me he equivocado de baño". Es coautora del primer itinerari LGTB "Amor Diverso" (Thyssen Bornemisza). Ha dirigit tallers d'art i participació com "Acción Postal para Matadero Intermediae" (Madrid) o "Hack them with feminisme" per a Espacio Oculto (Madrid). En 2015 va crear la plataforma cultural "Quién Coño Es" i el fanzine de crítica d'art vinculat a esta, rebent el II Premi MAV a Millor iniciativa d'autora menor de 35 anys. Actualment treballa en la seua segona novel·la, que eixirà en 2021 i imparteix el curs d'escriptura creativa "Apuntes desde el Valle Inquietante".

Per al director del Palau, Vicent Ros, amb aquesta última cita d'enguany "finalitza aquesta interessant edició de caràcter online, que de bon segur es repetirà en posteriors xarrades, combinant l'emissió en xarxes socials i també de manera presencial, per a arribar a tota la ciutadania".

La sèrie de xarrades del cicle "Literatura i Música Pop..., al Palau", coordinades per Rafa Cervera, va començar el 19 de novembre amb Manel Baixauli, acompanyat per la periodista, presentadora i locutora, Maria Josep Poquet i va continuar amb Kike Parra, escriptor i professor d'escriptura creativa, acompanyat pel periodista Rafa Rodríguez.

Destacats