L'Escalante tanca la seua temporada amb Menut Teatre per a despertar l'imaginari emocional en la primera infancia

Un cicle dedicat a la primera infància que acollirà el MuVIM del 6 al 23 de maig amb quatre espectacles

Guardar

escalante
escalante

El Teatre Escalante, dependent de la Diputació de València, conclou este maig la seua temporada amb Menut Teatre. Un cicle dedicat a la primera infància que acollirà el MUVIM del 6 al 23 de maig amb quatre espectacles que busquen despertar les emocions a través de l'humor, la dansa, el teatre d'objectes, la música, els contes o la poesia.

"El Teatre Escalante tanca la seua temporada amb un cicle que convida als xiquets i xiquetes més menuts a iniciar-se en les arts escèniques, a través de quatre propostes molt originals que utilitzen diferents llenguatges escènics per a emocionar i estimular els sentits del públic infantil", destaca la diputada de teatres Glòria Tello.

Muntatges "divertits i sensorials", explica la directora del teatre Marylène Albentosa, "que acompanyen i ajuden, a través del joc escènic, al creixement dels més xicotets de la casa, a gestionar les seues pors, donar curs a la fantasia i despertar el seu imaginari emocional i intel·lectual". Albentosa, que va introduir des de la seua arribada les dobles sessions en els espectacles per a poder arribar i captar al major públic possible, repetix la seua aposta amb la programació de Menut Teatre. "Donada la bona resposta del públic davant l'ampliació d'horaris, apostem de nou per esta fórmula de funcions dobles, que en esta ocasió es realitzaran a les 17.00 i 18:30h".

Descobrir el món i estimular la creativitat

Uns objectes tan quotidians com les sabates servixen de fil conductor a Tian Gombau i L’home Dibuixat en Sabates noves per a parlar als espectadors majors de 3 anys del fet de créixer i dels sentiments que això comporta. Un muntatge intimista reconegut amb el Premi Max al Millor Espectacle Infantil, Premi Feten al Millor Espectacle de xicotet format, Drac d’Or a la Millor Escenografia o Fira de Teatre de Titelles de Lleida, entre altres guardons (8 de maig).

Viure i gaudir d'una aventura cromàtica i imaginativa és la invitació que fa l'Associació Blink Flash en Blink Flash Duncan. Una proposta de dansa-teatre en la qual els espectadors de 2 a 5 anys descobriran el viatge iniciàtic d'una xiqueta el recorregut vital de la qual està basat en la biografia emocional de Isadora Duncan. Un muntatge que recrea un univers poètic basat en el joc, el color i la música per a estimular la creativitat, les emocions i els sentits en la primera infància. (9 de maig).

Des de Bèlgica, Théâtre de la Guimbarde arriba a la programació de l'Escalante amb una peça còmica i tendra, Cache-Cache, dirigida al públic d'entre 2 i 5 anys. Una obra que explora les diferents emocions al voltant del fet d'anar a dormir: les pors, la sorpresa, l'alegria de no voler acabar mai el dia. (16 de maig).

I també amb humor, Contes a 2 metres, de El més petit & Tantàgora, posarà el punt i final a Menut Teatre. Amb un format únic, i la prevenció i la curiositat com a pilars fonamentals, els narradors d'esta proposta utilitzen estructures giratòries per a comunicar directament a la intimitat de l'oïda de l'espectador un repertori excels de contes, endevinalles i poesia dirigides a tots els públics. Un espai tranquil, segur i emocionant que busca despertar els sentits (22 i 23 de maig).

Destacats