L'Escalante presenta 'El xiquet que volia una falda escocesa': una aventura fantàstica cap a l'acceptació

El centre d'arts escèniques de la Diputació de València produeix aquest espectacle que s'estrena al Teatre El Musical el 16 de gener

Guardar

Obra 'El xiquet que volia una falda escocesa'
Obra 'El xiquet que volia una falda escocesa'

Qué passa si un xiquet vol una falda? Qué passa si no li deixen portar-la? Uns pares es queden escandalitzats quan senten el desig del seu fill per al seu aniversari. Però el xiquet està decidit i encetarà un camí fantàstic a l'únic indret del món que coneix on els hòmens poden vestir eixa peça: Escòcia. Aleshores els pares es convertiran en companys d'aventura, en enemics i també en éssers extraordinaris. I tots tres descobriran com acceptar, al ritme d'una bicicleta, un desig que és també un canvi de paradigma social.

El xiquet que volia una falda escocesa és la primera producció d'aquesta temporada d'Escalante Centre d'Arts Escèniques, el teatre de la Diputació de València. Bullanga Compañía Teatral és l'encarregada de portar a les taules el text d'Adrián Novella que va guanyar el Premi de Teatre Infantil Escalante 2017 i va ser editat per Bromera. "És un exemple magnífic del teatre que som i volem continuar sent: un que diverteix, emociona i alhora provoca la reflexió", afirma la diputada de Teatres de la Diputació, Glòria Tello. "Vam decidir apostar per un text tendre, imaginatiu i ple de situacions fantàstiques que ens parla de com créixer defenent el que volem ser", apunta la directora del centre, Marylène Albentosa.

La història d'aquest xiquet que busca la seua falda combina l'esperit aventurer dels clàssics per a tota la família amb la mirada renovadora del seu autor. "L'obra dialoga amb el públic menut i també connectarà molt amb l'adult, perquè conta un viatge de reafirmació del xiquet però, sobretot, d'acceptació per part dels pares", raona Novella. Ell mateix dirigeix aquest espectacle protagonitzat per Gabriel Benavent, Estela Martínez i Vicent Pastor. El muntatge compta amb la banda sonora original de Raquel Molano, l'escenografia de Luis Crespo, Ximo Olcina a la il·luminació i Sara Recatalà amb el vestuari; encarregats tots ells de fer viure al públic eixe viatge al·lucinant.

L'espectacle s'estrena al Teatre El Musical el pròxim diumenge, 16 de gener, amb dues funcions, a les 17:00 i a les 19:00. Es representarà amb els mateixos horaris els dies 22 i 23 de gener.

Les entrades estan disponibles a la web de l'Escalante.

Arxivat a:

Destacats