L’Escalante obri el cicle ‘Menut teatre’ al MuVIM

Guardar

Actuació teatral de l'Escalant
Actuació teatral de l'Escalant

L'última reverència de la temporada ha de ser davant d'elles i ells. Un any més, l'Escalante Centre d'Arts Escèniques, que depén de la Diputació de València, entona un 'fins ara' complint el primer dels seus principis: ser l'espurna, el primer contacte, el primer amor també, del públic valencià amb les arts escèniques. Això és Menut teatre i tindrà lloc entre el 8 i el 24 de maig al MuVIM.

"És un cicle molt important per a nosaltres. Durant la temporada dialoguem amb el públic en edat escolar i també el juvenil; té molt de sentit centrar-nos ara en els més xicotets, buscant eixa primera complicitat. Ho fem en un escenari i ambient tan acollidors com els que hem generat al MuVIM", explica la diputada de Teatres, Glòria Tello.

A la sala del museu, el centre de la Diputació presenta tres espectacles dirigits a espectadores i espectadors que acaben de complir els dos anys o, fins i tot, que compten amb mesos de vida. "Són peces que conviden al públic a jugar, o amb un fort component poètic i oníric, dirigides a estimular els cinc sentits de les xiquetes i els xiquets», raona la coordinadora artística de l'Escalante, Marylène Albentosa.

L'espectacle que obri el cicle és L'odissea de Latung La La, una peça de David Ymbernon que combina el teatre d'objectes –entre ells, joguets– amb una posada en escena poètica que discorre pel món dels somnis i es desenvolupa amb música en directe. L'obra està recomanada per a xiquetes i xiquets majors de 2 anys i el públic general podrà veure-la diumenge que ve, 8 de maig, a les 17:00 i a les 18:00 hores.

El següent cap de setmana serà el moment d'elevar-se amb ...I les idees volen. Es tracta d'una creació de circ contemporani i innovador d'Animal Religion dirigida a públic d'entre els 2 i els 5 anys. Dins d'un espai buit i amb pocs objectes, la companyia convida a l'audiència a participar en una obra plena d'acrobàcies, humor, llum i joc. El públic general podrà gaudir d'ella diumenge, 15 de maig, a les 17:00 i a les 18:00.

Menut teatre s'acomiadarà, precisament, fixant-se en el públic amb menys edat. Nius és un espectacle creat per a bebés d'entre 0 i 18 mesos. La companyia CreaMoviment ha dissenyat un espai segur i tranquil per als nounats i les seues famílies, on cobren protagonisme la música en directe, les olors, textures i colors. En aquesta peça, el públic més xicotet ballarà, tocarà instruments i jugarà, el 22 de maig a les 17:00 i a les 18:00.

A més de les representacions per a públic general –doble funció cada dia–, entre setmana tindran lloc les actuacions per a públic escolar. Una immillorable manera d'acomiadar la temporada de l'Escalante.

Les entrades poden adquirir-se a la web del centre: https://escalantecentreteatral.dival.es

Destacats