L'Escalante conclou 'Escena diversa' amb un espectacle teatral per a combatre l'assetjament escolar

Guardar

teatre-escalante
teatre-escalante

El Teatre Escalante, dependent de la Diputació de València, conclou el seu cicle 'Escena Diversa' el febrer vinent en el Teatre Martin i Soler del Palau de les Arts amb un espectacle familiar per a previndre l'assetjament escolar i reforçar la convivència a les aules.

El teatre, la dansa, la música, les ombres i una cuidada posada en escena configuren 'La bambolla de Júlia', un muntatge en valencià en el qual MaQuinant Teatre aborda el tema de l'assetjament escolar a través dels ulls d'una xiqueta que el pateix i que aconseguirà trobar el seu lloc i ser lliure a través de l'art de la pintura, explica l'entitat cultural en un comunicat.

Més de 4.000 escolars ja han confirmat la seua assistència Una història de superació, dirigida per Aina Gimeno i protagonitzada per Ana Ulloa i Irene Maestre que portarà, del 14 de febrer al 6 de març, a més de quatre mil escolars d'entre 3 i 7 anys d'edat procedents d'una trentena de centres a fer-se preguntes sobre una realitat que viuen diàriament en els seus col·legis.

Una reflexió sobre la por i la llibertat, contra els prejudicis socials i a favor de la diferència, que s'obrirà per al públic general en tres representacions els diumenges 16 i 23 de febrer, i l'1 de març.

LA VIRTUT DEL TEATRE

La diputada de Teatres, Glòria Tello, ha manifestat que l'Escalante tanca 'Escena Diversa' "enaltint la virtut del teatre amb un muntatge que ajuda a ensenyar i promoure el respecte, la igualtat, els valors de la companyonia i l'amistat a través d'elements vinculats a l'art".

"L'assetjament escolar --prossegueix-- és una realitat que està present en totes les escoles, un desequilibri de poder que influirà en el creixement i en l'evolució dels qui el pateixen. Per aquesta raó, des de MaQuinant Teatre consideren que "és important proporcionar eines als menors perquè reconeguen el que els està passant, perquè puguen expressar el que senten i troben eixides a aquesta situació".

MaQuinant Teatre naix a la ciutat de València en 2011 com a projecte escènic d'Aina Gimeno, Anna Moret i Ana Ulloa i un clar propòsit d'investigació sobre la realitat que ens envolta.

Per aquest motiu des dels seus inicis aposte per obres de creació col·lectiva amb una cuidada posada en escena en la qual la reflexió social i la necessitat d'una trobada pròxima amb el públic són fonamentals.

Arxivat a:

Destacats