L'audiovisual valencià i els seus professionals estan presents en sis nominacions als premis Goya

Guardar

17-12-13_the-fourth-kingdom
17-12-13_the-fourth-kingdom

L'Acadèmia del Cinema ha donat a conéixer aquest dimecres la llista dels finalistes dels Premis Goya 2018. L'audiovisual valencià i els seus professionals estan presents en sis nominacions de diverses categories en aquesta edició. Entre els nominats figuren professionals valencians que resideixen i treballen fora de la Comunitat Valenciana però també pel·lícules que han comptat amb participació de productores valencianes.

En la categoria Millor Curtmetratge Documental figura 'The Fourth Kingdom', dirigit per l'alacantí Adán Aliaga i Álex Lora, i produït per Isa Feliu i Miguel Molina.'The Fourth Kingdom' forma part del catàleg Curts 2017, amb el qual l'Institut Valencià de Cultura promociona anualment el curtmetratge valencià en festivals i en els mercats internacionals de l'audiovisual.

En la categoria Millor Curtmetratge d'Animació figura 'Colores', dirigit pels alacantins Sami Natsheh i Arly Jones, i produït per José Antonio Saura, i 'El ermitaño', dirigit per Raúl Díez i produït per Daniel Díez i Raúl Díez. 'El ermitaño' compta amb les ajudes a la producció que convoca anualment l'Institut Valencià de Cultura dins de la categoria de curtmetratges.

En les nominacions al Goya a la Millor Música Original està present l'alacantí Eugenio Mirá per 'Verónica'.

En les nominacions al Goya al Millor Guió Original figuren Fernando Navarro i el valencià Paco Plaza per 'Verónica'. Paco Plaza també està present en les nominacions a Millor Director per 'Verónica'

A la 32 edició dels Premis Goya opten un total de 130 pel·lícules estrenades en el nostre país entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2017. D'aquestes 130 produccions, 79 són de ficció, 47 són documentals i 3 d'animació. També concorren enguany 63 films europeus i 35 curtmetratges:15 de ficció, 10 documentals i 10 d'animació. De les 130 histories candidates a la 31 edició dels Premis Goya, 53 són òperes primeres. Quant als guions, 97 són originals i 28 són adaptats.

Estructurats en 28 categories, a les quals cal sumar el Goya d'Honor, la gala dels Goya 2018 se celebrarà el 3 de febrer al Madrid Marriott Auditorium Hotel.

Arxivat a:

Destacats