L'Àrea de Cultura col·labora en el congrés internacional per a les arts escèniques contemporànies IETM

Guardar

Presentación programa IETM
Presentación programa IETM

El IETM, xarxa internacional per a les arts escèniques contemporànies, ha presentat el programa del congrés que se celebrarà a València des del 3 fins al 6 de novembre sota el títol “Crossroads”, en referència a les cruïlles davant les quals s'encuetnra el sector i les possibles possibilitats d'actuació de cara al futur.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha assenyalat que “des de l’Àrea que dirigisc hem volgut sumar-nos al congrés IETM per a aprofitar aquesta exclusiva oportunitat de crear sinergies i tendir ponts cap a la internacionalització del sector de les arts escèniques valencianes”.

L'Àrea de Cultura col·labora amb aquest congrés internacional mitjançant l'aportació de 20.000 euros i la cessió de l'ús del teatre Escalante per a dur a terme diversos actes.

Jacobo Pallarés, David Marín i Toni Tordera, membres de l'organització del congrés, han sigut els encarregats de presentar el programa del congrés i han explicat que IETM no és un festival ni una fira comercial, sinó que és un taller col·lectiu que arreplega als professionals de les arts escèniques de tota Europa.

A més també és un lloc per a presentar projectes internacionals que necessiten col·laboradors i promotors El congrés acollirà més de 700 agents culturals procedents de múltiples països europeus, es duran a terme fins a 28 ponències amb més de 60 ponents de tot el món, classificades en quatre rutes culturals, on es debatrà en obert sobre qüestions que afecten al món de les arts escèniques.

En aquesta trobada es debatran temes que preocupen al sector, com són el rol de l'artista en la societat actual, la relació entre art, cultura i territori, els models de suport de les institucions públiques per a models de negoci sostenibles, o les eines de mesurament de l'impacte social dels projectes culturals.

En paral·lel, es realitzaran 23 espectacles a càrrec de 23 companyies en els carrers i teatres valencians, centrats sobretot en els barris de Russafa i el Cabanyal.

Arxivat a:

Destacats