L'Ajuntament i el Palau de la música signen un acord per a promoure experiències interpretatives

L’estudiantat del conservatori Jose Iturbi oferirà concerts al Palau

Guardar

1216palau-de-la-musica
1216palau-de-la-musica

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello i la regidora d'Educació, María Oliver, han signat un conveni de cooperació educativa que produirà efectes fins al 23 de maig de 2022. L'acord té com a objectiu dotar de ferramentes a l'alumnat del Conservatori Municipal José Iturbi, per a afrontar amb garanties l'actuació en públic a través d'experiències interpretatives.

Aquest conveni contempla la programació de tres concerts dins del cicle de "Joves Intèrprets" a la Sala Rodrigo del Palau, adreçat a l'alumnat més destacat del Conservatori José Iturbi perquè puguen oferir concerts com a element fonamental per a la seua formació musical i artística. Així mateix, el Palau de la Música programarà una data anual per a l'actuació de les distintes agrupacions del Conservatori Municipal José Iturbi a les sales del Palau. A més, per a qui destaque per les seues qualificacions, prèvia audició i dins del projecte formatiu i educatiu de l'auditori, podrà participar com a tutti per a la preparació d'un concert, fora del calendari escolar i dins de la temporada d'estiu de l'Orquestra de València.

Glòria Tello s'ha mostrat molt satisfeta per materialitzar aquest conveni que "s'uneix al signat a principis d'any amb la Conselleria d'Educació i és per això que fem altre pas ferm en la nostra política educativa i d'obertura interpretativa a estudiants, perquè tinguen no sols l'experiència de tocar dins d'unes sales per on han desfilat els grans músics que tant admiren, sinó també l'oportunitat única de preparar concerts amb la nostra Orquestra de València". Tello ha incidit en "la importància d'aquesta col·laboració entre regidories de l'Ajuntament, que fomenten els vincles culturals i educatius i afavoreixen la formació dels nostres joves, que seran els grans músics del futur".

Per la seua banda, la regidora d'Educació i Acció Cultural, Maria Oliver, ha volgut ressaltar "la importància que l'alumnat puga accedir a aquestes instal·lacions públiques, que han d'estar al servici de la ciutadania. L'Ajuntament és una xarxa que deu crear oportunitats per a totes i tots. Aquesta serà una experiència formativa clau per a la carrera musical de la nostra joventut".

Aquest conveni contempla, a més, iniciatives com facilitar l'assistència a concerts i altres activitats per generar noves audiències en l'alumnat, mitjançant l'assistència a assajos generals, o la venda de les localitats de fons, cor o tribunes a aquells estudiants que presenten les seues acreditacions, al 50% del preu establit per a cada concert. També es podrà acordar la possibilitat que els docents del Conservatori puguen actuar al Palau de la Música, a través de la interpretació de recitals, conferències, xarrades i taules redones, perquè els alumnes es vegen reflectits en els seus professors i complementar la formació continua del professorat.

Aquest conveni es suma al ja signat en gener d'enguany per part del Palau de la Música i la Conselleria d'Educació, que té com a objectiu generar audiències i dinamitzar experiències interpretatives i de gestió per a l'alumnat dels conservatoris professionals i superiors de música i dansa valencians.

Destacats