L'Ajuntament de València subvenciona a 48 entitats per al desenvolupament de projectes i programacions culturals

Guardar

jazz- al- Palau
jazz- al- Palau

L'Ajuntament de València ha subvencionat a un total de 48 entitats perquè desenvolupen projectes que "acosten la cultura a la ciutadania" amb la realització de programacions i projectes d'aquesta naturalesa. L'entitat més beneficiada ha estat l'Associació València Negra, impulsora del festival de gènere negre de la ciutat, que comptarà amb una ajuda municipal de 10.174,20 euros.

La regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello, ha indicat que es tracta d'una convocatòria ordinària d'ajudes a la Cultura que enguany ha estat objecte de modificacions per la situació generada per la Covid-19.

Concretament, ha detallat, mitjançant una moció el 10 de febrer de 2020, es va proposar l'aprovació de les bases d'aquesta convocatòria, que es van aprovar el 13 de març. Si bé, ha aclarit, en declarar-se l'estat d'alarma es van iniciar novament les actuacions per a deixar sense efecte les esmentades bases i ajustar el seu contingut a les mesures contemplades en el Decret llei 2/2020, de 3 d'abril, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, de mesures urgents en l'àmbit de l'educació, de la cultura i de l'esport per a pal·liar els efectes de l'emergència sanitària provocada per la Covid-19.

L'edil ha detallat que entre els objectius d'aquestes modificacions estava el d'"afavorir els marges temporals" perquè les entitats "tingueren més temps, tant per a poder complir els projectes, com per a sol·licitar-los i justificar-los". Finalment, amb les noves bases i una vegada finalitzat el termini de presentació d'instàncies, que se'n han rebut 71, una Comissió Tècnica de Valoració ha exclòs 15 propostes per no aconseguir la puntuació mínima i altres vuit per no adaptar-se en les bases.

Entre les entitats beneficiades també es troba l'Associació Festival de Cinema Infantil de València, que rebrà 8.825,81 euros de l'Ajuntament per a invertir-los en la seua iniciativa d'acostar la cultura cinematogràfica al món petit. Amb una quantia similar, de 4.922,93 euros, s'impulsarà l'activitat de l'Associació Menges Centre de Música Antiga i Barroca de la Comunitat Valenciana i la Fundació Mainell de la Comunitat Valenciana, una institució centrada en la cooperació al desenvolupament i la cultura.

El llistat d'entitats beneficiàries s'inicia amb una ajuda de 796,92 euros per a la Federació Folklore de la Comunitat Valenciana i el suport econòmic s'incrementa fins a arribar als esmentats 10.174,20 euros destinats per a la tasca de l'Associació València Negra.

Finalment, Tello ha assenyalat que el criteri que "ha prevalgut" per a la concessió d'aquestes ajudes "ha estat l'eficàcia per a acostar la cultura a la ciutadania, així com per a diversificar la vida cultural de la ciutat".

Arxivat a:

Destacats