L'ACV Tirant el Blanc premia al director del MuVIM per la seua trajectòria compromesa amb la cultura i el valencianisme

Guardar

DSC_2894
DSC_2894

L’Associació Cívica Valenciana (ACV) Tirant el Blanc ha celebrat en l'Octubre Centre de Cultura Contemporània la XX Nit del Tirant, una nit d'homenatge als 25 anys de trajectòria de l'associació i els 5 des de la creació de la Fundació Nexe, on s'ha reconegut al director del MuVIM, Rafa Company, amb el premi Joan Baptiste Basset per la seua trajectòria compromesa amb la cultura i el valencianisme.La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha participat en aquest esdeveniment per a commemorar el naixement d'aquestes organitzacions i celebrar la tasca valencianista que desenvolupen en la seua vida associativa. Amigó ha felicitat a l'ACV Tirant el Blanc per “fer tant pel valencianisme i creure fermament en el país”. L'acte va comptar amb la intervenció del president, Gonçal Grau, i el secretari general, Amadeu Mezquida, de l'ACV Tirant el Blanc i la Fundació Nexe.

A més, es va reconèixer al director del MuVIM, Rafael Company, amb el premi Joan Baptiste Basset a l'acció valencianista de base, i al Bloc Nacionalista Valencià amb el premi Francesc de Vinatea a la trajectòria cívica valencianista, que va arreplegar la seua secretària general, Àgueda Micó. Els assistents a la festa del valencianisme van gaudir, també, d'un espectacle del mag Aparisi, de música de la mà del grup Novembre Elèctric, i d'un sopar.

ACV Tirant el Blanc

L'objectiu d'aquesta associació és promoure, afavorir i difondre l'ús del valencià. Des de l'ACV Tirant el Blanc es defineixen com un col·lectiu de ciutadans que se senten responsables de la societat i que comparteixen inquietuds similars i una voluntat d'actuar “per a transformar la societat valenciana per a construir un futur millor, basat en la recuperació del patrimoni, en l'aprofundiment de la democràcia i l'autogovern, un futur de progrés social, econòmic i cultural”, asseguren.

“Es pot ser valencià sense xovinisme i sense autoodi. Sense complexos, ni de superioritat ni d'inferioritat. Perquè coneixem la història del nostre poble i som conscients del llegat cultural, lingüístic, literari, institucional i tradicional que ens ha deixat. De la riquesa i la varietat excepcionals del patrimoni dels valencians”, assenyalen des de l'associació.Aquesta associació duu a terme una àmplia varietat d'activitats entre les quals destaquen les relacionades amb la formació, la comunicació, la dinamització i la normalització lingüística.Fundació Nexe

L'Associació Cívica Valenciana Tirant el Blanc al costat d'altres persones a títol individual van fundar la Fundació Nexe que té com a missió contribuir a la millora i el progrés de la societat valenciana mitjançant la generació, difusió i el debat d'idees, i promovent la cooperació entre els agents socials en clau valenciana, democràtica, oberta, plural, trasformadora i moderna. “Tenim la voluntat d'estendre la consciència nacional valenciana a la majoria de la població del País Valencià per a aconseguir el màxim d'autogovern i de cohesió social possibles.

Volem aprofundir en el funcionament democràtic de les nostres institucions i potenciar les característiques culturals, lingüístiques, socials i econòmiques pròpies del poble valencià”, asseguren des de la Fundació. Aquests objectius es duen a terme a través de variades activitats com a seminaris, jornades, presentacions de llibres, tertúlies, publicacions, convocatòries de beques i premis, entre moltes altres iniciatives.

Destacats