Joan Santacreu: 'Mulïer representa la lluita constant de la dona en la nostra societat'

’Representar al carrer és acostar la cultura i l’art d’una manera oberta a la societat'

Guardar

mulier
mulier

Premios MAX 2017 Foto: Juan Gabriel Sanz

Fa dues setmanes, el Palau de les Arts acollia la XX edició dels Premis MAX, un dels reconeixements més importants en el món de les arts escèniques. La companyia valenciana 'Maduixa Teatre' va ser la primera a pujar a l'escenari per a arreplegar el premi al Millor Espectacle de Carrer i Millor Composició Musical per 'Mulïer', una obra que reivindica la lluita de la dona en la nostra societat.

València Extra ha parlat amb Joan Santacreu, fundador de 'Maduixa Teatre' i creador i director de 'Mulïer', que ens ha explicat més detalls sobre aquesta gran obra.

Millor Espectacle de Carrer i Millor Composició Musical per Mulïer, Què se sent en rebre aquest reconeixement?

Sentim una recompensa a tot l'esforç i treball realitzat (que no ha sigut gens fàcil). El premi MAX és el major reconeixement de les arts escèniques d'aquest país, i rebre uns premis com aquests sempre és una gran alegria per tot l'equip que ha fet possible esta producció.

Què representa Mulïer?

Mulïer representa la lluita constant de la dona en la nostra societat. Parla de la naturalesa instintiva de la dona i com s'ha reprimit de diverses maneres... Parlem de la dona maltractada, el cansament femení, la dona mare, la dona que neteja, que treballa, que obeeix… És un homenatge a totes les dones que durant segles han viscut oprimides, i Mulïer se centra en la cerca d'aquesta dona que intenta llevar-se totes aquestes capes per trobar-se amb aquesta essència més animal i lliure.

Crees que és important apostar pels espectacles al carrer?

El carrer, d'alguna manera acosta el teatre a un públic molt ampli. També un espectacle al carrer dóna l'oportunitat de veure espectacles vius a persones que segurament no es plantejarien anar a veure un espectacle de dansa a una sala. Pot ser el ganxo per crear nous públics i endinsar-los al món del teatre o la dansa. De vegades, altres persones lamentablement no l'hi poden permetre... Per això, la importància de representar al carrer. És acostar la cultura i l'art d'una manera oberta a la societat.

On es pot gaudir de Mulïer?

Mulïer es podrà gaudir pròximament en diferents ciutats de la nostra comunitat. Actualment encetem una gira internacional en Holanda, França i Regne Unit, però prompte estarà en moltes places de les nostres ciutats. Només hem d'estar atents a l'agenda "maduixera".

En 2015 ja vas ser premiat per 'Dots', Quina és la clau de l'èxit?

No sabem quina és la clau. Suposem que la clau a banda de tenir bones idees, és estar rodejat d'un bon equip on poder gaudir del procés creatiu i que treballe amb molta intensitat per aconseguir un treball rigorós.

Ja teniu projectes futurs?

Si, molts projectes damunt la taula per a realitzar, però ens agrada assaborir els treballs, dedicar-los un temps d'exhibició i a poc a poc es vorà quin és el moment adequat per començar un nou projecte.

Destacats