Javier Perianes esgota les entrades del seu recital de piano a l'abonament del Palau de la Música

Al Teatre Principal amb obres de Chopin, Beethoven, Granados i Liszt

Guardar

Javier Perianes, un dels pianistes espanyols més importants
Javier Perianes, un dels pianistes espanyols més importants

Javier Perianes és un dels pianistes espanyols més importants del panorama internacional, que es presenta de nou davant el públic valencià, esta vegada en format de recital, dins de l’abonament del Palau de la Música. El programa, que porta per títol “L’amor i la mort”, tindrà lloc al Teatre Principal el pròxim dimarts 19 d’abril, a les 19.30 hores, i està compost per obres mestres del romanticisme de Ludwig van Beethoven,  Frédéric Chopin, Enrique Granados i Franz Liszt.

Es tracta d’un concert que ha penjat el cartell de “sold out” des de fa temps, un fet que segons la presidenta del Palau, Gloria Tello “confirma l’encert en programar recitals potents de piano dins del nostre abonament, sempre protagonitzats pels concertistes més rellevants del panorama internacional”, i Javier Perianes, “forma part d’un impressionant trio d’asos del piano amb Boris Giltburg i Grigori Sokolov, que sols les nostres abonades i abonats poden gaudir en una mateixa temporada, i a més en eixe format tan íntim com és el recital”, ha afegit la regidora.

D’esta manera, Perianes començarà el seu recital amb la Sonata núm. 12 per a piano en la bemoll major, op. 26 de Ludwig van Beethoven i seguirà amb la Sonata núm. 2 per a piano en si bemoll menor, op. 35 de Frédéric Chopin. Una selecció de Goyescas d’Enrique Granados formada per “Los requiebros”, “Quejas o la maja y el ruiseñor” i “El amor y la muerte”; així com els “Funerals” de les Harmonies poètiques i religioses núm. 7 de Franz Liszt i la transcripció del mateix Liszt sobre el famós “Liebestod” de l’òpera “Tristan i Isolda” de Richard Wagner, completen el programa.

El director del Palau, Vicent Ros, ha volgut posar en valor el fet que en l’auditori valencià “continuem oferint una programació de primer nivell internacional, perquè tot el públic valencià gaudisca de la gran qualitat dels millors solistes internacionals del món, i esta és una de les premisses fonamentals de la nostra temporada VLC, Ciutat i Música”.

La carrera internacional de Javier Perianes l’ha portat a actuar a les sales de concerts més prestigioses del món i amb les principals orquestres, ha col·laborat amb directors com Daniel Barenboim, Charles Dutoit, Zubin Mehta, Gustavo Dudamel, Yuri Temirkànov, Gianandrea Noseda, Vladímir Jurowski, Gustavo Gimeno, Simone Young, Juanjo Mena i Klaus Mäkelä, i ha actuat en festivals com els BBC Proms, Lucerna, La Roque d’Anthéron, Primavera de Praga, Granada, Vail, Blossom i Ravinia. És Premi Nacional de Música 2012 i Artista de l’Any 2019 dels ICMA.

La temporada 2020/21 inclou debuts amb la London Symphony Orchestra, Tonhalle Zürich, Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia, Aurora Orchestra, Nederlands Philharmonic i NHK Symphony Orchestra, així com el seu retorn amb la Konzerthausorchester Berlin, Cincinnati Symphony Orchestra, Orchestre Nacional de Lille, Aalborg Symfoniorkester i l’Orquestra Nacional d’Espanya.

Arxivat a:

Destacats