Ja es poden presentar obres a la Biennal Maria Isabel Comenge, que s'exposaran a les Drassanes

Guardar

II Bienal M.I. Comenge
II Bienal M.I. Comenge

Fins al pròxim 7 de novembre està obert el termini per a presentar les obres artístiques que optaran als premis de la tercera Biennal Maria Isabel Comenge. Les obres seleccionades es mostraran en una gran exposició en les Drassanes a final d'any i entre elles se seleccionaran a les dues premiades. La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, ha assenyalat que en oferir un espai tan emblemàtic per a l'exposició "l'objectiu final no és un altre que convertir a València en un referent de la creació contemporània".

Les bases per a poder participar en aquest certamen es poden consultar en la Web de la Fundació Juan José Castellano Comenge. Les obres seleccionades optaran a dos premis de 15.000 i 7.000 euros respectivament. Aquestes dues obres guanyadores passaran a formar part dels fons de la Fundació i es mostraran en el seu futur museu, que comptarà amb una important col·lecció de pintura valenciana dels segles XX i XXI.

Gloria Tello ha assenyalat que "és un honor oferir un espai municipal tan emblemàtic com les Drassanes del Grau per a acollir les obres seleccionades d'aquesta tercera Biennal Isabel Comenge". La regidora ha recordat que la col·laboració del consistori "amb aquest projecte de creació artística compta ja amb dues edicions i se suma a l'aposta que des de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals estem fent a través dels nostres museus, projectes amb fundacions i premis i beques de creació en l'àmbit de l'art, recuperades i potenciades durant els últims anys". "L'objectiu final no és altre –ha assenyalat Tello- que convertir a València en un referent de la creació contemporània".

Fins al pròxim 7 de novembre es podran presentar les sol·licituds per a participar en la III Biennal Maria Isabel Comenge. El 14 de novembre es coneixeran els noms de les obres seleccionades, que s'exposaran en les Drassanes des del 14 de desembre de 2022 fins a febrer de 2023. La Fundació, a fi de divulgar i protegir la pintura valenciana dels segles XX i XXI, ha adquirit l'edifici d'una antiga fàbrica d'adobats en la plaça de l'Autor que serà seu de l'entitat. "Sabem que és important per a València i que comptem amb el suport del consistori" ha explicat Juan José Castellano Comenge.

En la segona Biennal es van presentar prop d'un centenar d'artistes de la Comunitat Valenciana. Es van seleccionar 29 obres que també van estar exposades en les Drassanes. La Fundació Juan José Castellano Comenge es va crear el novembre de 2016 amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament social i cultural de la Comunitat Valenciana. El foment de l'art i les accions socials centren la seua activitat.

Arxivat a:

Destacats