L'IVC, CaixaBank i la Federació de Societats Musicals posen en marxa el sisé Cicle de Concerts CaixaBank d'Orquestres de la Comunitat Valenciana

Guardar

Orquestra de la Comunitat Valenciana a la Sala Iturbi. Foto Eva Ripoll
Orquestra de la Comunitat Valenciana a la Sala Iturbi. Foto Eva Ripoll

L'Institut Valencià de Cultura (IVC), CaixaBank i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) posen en marxa la sisena edició del Cicle de Concerts CaixaBank d'Orquestres de la Comunitat Valenciana, dirigit a les societats musicals.

La nova temporada d'este circuit de concerts se celebrarà entre els mesos de desembre de 2023 i maig de 2024 al llarg de tota la Comunitat Valenciana i estarà protagonitzat per orquestres de societats musicals federades que van participar o van ser seleccionades en el Concurs d'Orquestres CaixaBank  en 2022 i 2023.

La campanya compta amb un pressupost de 18.000 euros com a part del programa 'CaixaBank escolta València', sufragat íntegrament per l'entitat financera. Cada orquestra participant en el cicle rebrà una ajuda econòmica de 1.500 euros per a l'organització del concert.

D'esta manera, el Cicle de Concerts CaixaBank d'Orquestres de la Comunitat Valenciana renova l'impuls al moviment orquestral en el col·lectiu de les societats musicals, acosta este tipus de formacions als municipis i d'esta manera enriquix l'oferta cultural.

La sisena edició del cicle començarà el 16 de desembre amb els concerts de la Societat Musical La Primitiva Setabense i la Unió Musical d'Alaquàs. Un dia després, el 17 de desembre, actuarà l'Ateneu Musical i d'Ensenyament Banda Primitiva de Llíria.

El programa es reprendrà en 2024 amb la Unió Musical de Llíria, el 26 de gener; el 24 de febrer actuarà la Unió Musical de Torrent i, el 23 de març, serà el torn del Centre Artístic Musical de Xàbia.

Per la seua banda, la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol actuarà el 27 d'abril, per a concloure el cicle amb una cita doble el 4 de maig, a càrrec de la Societat Musical L'Artística Manisense i la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera.

Tots els concerts se celebraran als auditoris de les seues respectives societats musicals, amb entrada gratuïta per a tots els públics.

CaixaBank escolta València

Es tracta d'una iniciativa posada en marxa en 2016 per CaixaBank en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l'Institut Valencià de Cultura (IVC), dirigida a donar suport a les societats musicals valencianes i a promoure l'activitat musical i educativa en el territori.

Entre les seues línies destaquen la convocatòria anual de beques per a estudiants de les escoles de música; els concursos, festivals i cicles de concerts d'orquestres de la Comunitat Valenciana; els Premis al Talent Musical; el projecte de recuperació de patrimoni Música a la Llum; i l'Alqueria Julià-Casa de la Música, rehabilitada per CaixaBank i que alberga des de finals de 2020 la seu de l'FSMCV.

Sobre l'FSMCV

Les societats musicals en la Comunitat Valenciana representen un fenomen social i cultural que vertebra el territori a través d'una nombrosa comunitat musical. L'FSMCV és una entitat sense ànim de lucre integrada actualment per 547 societats musicals que, amb les seues respectives escoles de música, reunixen més de 47.000 músics, 60.000 alumnes, més de 600 centres educatius, 5.000 professors i més de 200.000 associats.

Amb una de les masses de voluntaris més àmplies d'Espanya i amb més de la meitat de les societats musicals existents al nostre país, les societats musicals de la Comunitat Valenciana constituïxen un moviment artístic, social i educatiu, considerat únic en el món. Per això han sigut reconegudes com a bé d'interés cultural immaterial i manifestació representativa del patrimoni cultural Immaterial a Espanya.

Destacats