L'Institut Valencià de Cultura presenta el comiat de José Porcel en el Teatre Principal de València

Guardar

 'Último tiempo', l'espectacle del Ballet Flamenc de José Porcel
'Último tiempo', l'espectacle del Ballet Flamenc de José Porcel

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta 'Último tiempo', l'espectacle del Ballet Flamenc de José Porcel amb el qual s'acomiada dels escenaris.

El ballador ha presentat a València el que serà el seu últim espectacle amb la seua companyia, després de 33 anys de trajectòria que, com ell mateix ha reconegut, "han passat molt ràpidament. Són anys de vivències, aprenentatges, escenaris, viatges... me'n vaig ple de felicitat pel que he viscut i he aportat a la dansa. Trobaré a faltar l'escena, però sé que és el moment".

La directora adjunta d'Arts Escèniques de l'IVC, Mª José Mora, ha acompanyat a Porcel en la presentació, del qual ha destacat la seua trajectòria amb més de catorze produccions en el seu recorregut i gires nacionals i internacionals, primer com a ballarí d'altres companyies i posteriorment amb la seua pròpia.

L'espectacle, dirigit pel mateix Porcel, es podrà veure el pròxim 8 de juny en Teatre Principal de València. El mateix ballador i coreògraf ha reconegut que l'espectacle 'Último tiempo' és "un espectacle molt emotiu que reflectix el recorregut de la meua companyia i que arreplega les coreografies i moments que més m'han marcat".

Així mateix, Porcel ha recordat espectacles com 'Espartaco' de José Granero o 'Porcel', dues produccions que han marcat la seua carrera i que ell considera molt especials.

Li acompanyaran sobre l'escenari les balladores Isabel Rodríguez i Natalia Alcalá. A més, comptarà amb els músics que, tal com ha reconegut el ballarí, han estat al costat d'ell durant 18 anys: les veus en directe dels cantaors Roberto Lorente, David Vázquez i Pedro Obregón i la música dels guitarristes Álvaro Martinete i Víctor Márquez; el violinista Fernando García Rico i el percussionista Javier Fernández.

L'espectacle compta amb coreografies de grans noms del flamenc com Israel Galván, Rocío Molina, Isabel Bayón, Rubén Olmo, Adela Campallo, Alfonso Losa, Inmaculada Aranda i el mateix José Porcel.

Les entrades es poden adquirir en les taquilles del teatre i en la pàgina web de l'IVC.

Destacats