L’Institut Valencià de Cultura porta al Principal l’obra ‘53 diumenges’, escrita i dirigida per Cesc Gay

Es representarà al Teatre Principal de València del 12 al 14 de novembre

Guardar

Teatre Principal
Teatre Principal

L’Institut Valencià de Cultura porta a l’escenari del Teatre Principal de València l’obra escrita i dirigida per Cesc Gay i interpretada per Pere Arquillué, Cristina Plazas, Àgata Roca i Lluís Villanueva. 

En ‘53 diumenges’ tres germans queden per a sopar i parlar de son pare. L’home ja és major i hi ha qui opina que no pot continuar vivint a soles. Sovint es perd, s’oblida de les coses i darrerament ha agafat el mal costum d’ensenyar el penis a la veïna. El que havia de ser una agradable vesprada entre germans es converteix en una inacabable discussió al llarg de tres setmanes. 

Aquesta és la segona incursió teatral de Cesc Gay després de la magnífica acollida d’‘Els veïns de dalt’, que també va tindre versió en castellà i ha tingut un recorregut internacional. Aquest nou espectacle és una comèdia sobre les relacions familiars protagonitzada per tres germans, en què, a partir d’una reunió aparentment inofensiva, basta una frase perquè salten les espurnes. 

L’autor mostra en quatre trets el caràcter i els punts febles dels tres germans de la família. El germà menut, Pere Arquillué, és un actor amb poca sort que acaba de fer un càsting per a fer de tomata en un espot de gaspatxo. Els seus germans majors, que el tracten amb condescendència, són una professora erudita que mai diu les veritats a la cara, interpretada per Cristina Plazas, i l’altre germà viu sense fer-ne un brot mantingut per la seua dona i el seu sogre, recreat per Lluís Villanueva. 

Completa el panorama, amb escenes hàbilment creades i rematades amb colps d’alta comèdia, amb la presència de la parella del germà menut interpretat amb fina ironia per Àgata Roca. 

Cesc Gay és un cineasta, guionista, dramaturg i director teatral que destaca per un llenguatge molt personal i una profunda mirada sobre els personatges que retrata, considerat un dels cronistes més aguts de les classes mitjanes urbanes. 

Destacats