L’Institut Valencià de Cultura i la Direcció General de Canvi Climàtic organitzen uns tallers de cinema sobre el canvi climàtic

Els tallers didàctics se celebren del 21 al 24 de febrer en la Sala 7 de l’edifici Rialto amb la participació de tres centres educatius de València

Guardar

Tallers educatius sobre el canvi climàtic
Tallers educatius sobre el canvi climàtic

L'Institut Valencià de Cultura i la Direcció General de Canvi Climàtic han organitzat el taller didàctic d'animació cinematogràfica 'Planeta B', que es celebra del 21 al 24 de febrer en la Sala 7 de l'edifici Rialto.

En aquests tallers sobre el canvi climàtic participen 100 alumnes procedents de l'IES Francesc Ferrer i Guàrdia de València, l'IES Isabel de Villena de València i el Centre de Dia d'Inserció Sociolaboral Acollida (Iniciatives Solidàries) de València.

En l'acte de presentació dels tallers, impartits pel cineasta Emilio Martí, han participat la directora general de Canvi Climàtic de la Generalitat, Celsa Monrós, i el director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia de l'IVC, José Luis Moreno.

Moreno ha explicat que "el taller de didàctica del cinema 'Planeta B' proposa usar l'animació cinematogràfica per a comprendre l'activisme ecologista. També planteja usar l'ecologisme per a entendre els processos cinematogràfics, entorn de la idea narrativa que només tenim un planeta i que necessitem un pla urgent per a salvar-lo".

Per la seua banda, la directora general de Canvi Climàtic de la Generalitat, Celsa Monrós, ha ressaltat que "estem en una situació d'emergència climàtica i hem d'emprar tots els canals de comunicació per a arribar a la ciutadania, fer que en prenga consciència i, sobretot, capacitat d'acció crítica".

Dins del foment de l'educació ambiental que s'impulsa des de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, es valora molt positivament l'experiència de gastar el cinema per a arribar al sector de la població més jove.

Finalment, el cineasta Emilio Martí ha assenyalat que "als nostres tallers usarem l'ecologisme com a tema per a produir xicotets clips d'animació entorn de la idea que necessitem un pla urgent per a evitar la crisi climàtica. Per a això, integrarem el material d'animació amb el tema. Emprarem únicament materials de reciclat com taps de plàstic, botelles, papers ja usats i suros per a crear animacions que transmeten missatges ecologistes de manera clara i emocionant".

Martí també ha destacat que "volem conscienciar, a través del dibuix animat i l'animació 'stopmotion', que no podem comportar-nos com si tinguérem un planeta B com a alternativa al planeta terra que estem maltractant".

Emilio Martí és director de cinema, educador i està especialitzat en teràpia artística. Les seues pel·lícules solen tractar temes socials i habitualment fa servir el cinema d'animació com a mitjà per a implicar altres persones en el canvi social.

Aquests tallers, que estan dirigits a l'alumnat d'ESO i tercer cicle de Primària, tenen com a objectiu treballar col·lectivament en la creació d'una obra cinematogràfica, comprendre com es produeix un curtmetratge d'animació i què és l'ecologia, per a la qual cosa s'utilitzen el curtmetratge, el joc i la producció audiovisual com a elements mediadors.

Destacats