Iceta anuncia que les obres de l'entorn del Museu de Belles arts de València començaran en 2024

Ratifica que València serà la seu permanent de l'arxiu Berlanga: "És lògic que estiga ací, la família ho veu magnífic i així serà"

Guardar

Sala del Museu de Belles Arts de València
Sala del Museu de Belles Arts de València

El ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha anunciat que abans d'acabar el present any es licitaran les obres de reurbanització i dignificació de l'entorn del Museu de Belles arts de València i que els treballs estaran "en marxa" a principis de 2024.

Iceta, en declaracions als mitjans aquest divendres en l'acte 'El futur de la cultura', ha ressaltat que l'Ajuntament de València ha sigut "molt diligent" a preparar les condicions que permeten al Ministeri de Cultura intervindre.

D'altra banda, el ministre ha ratificat que València serà la seu permanent de l'arxiu Berlanga que recentment va adquirir el Govern d'Espanya i ha ratificat el "compromís" de l'Executiu amb aquesta qüestió.

"La idea és que estiga físicament a València", ha subratllat, i ha assegurat que ara l'Ajuntament i la Generalitat han d'indicar l'espai que consideren "més adequat" per a acollir l'arxiu.

"Quan l'Estat compra, l'Estat no és Madrid, l'Estat és el conjunt d'Espanya. Per tant, quan es tracta de l'arxiu d'una persona tan lligada a València com Berlanga, el lògic és que siga ací, la família també el veu magnífic i, per tant, així serà", ha recalcat.

Per part seua, la candidata socialista a l'alcaldia de València, Sandra Gómez, ha mostrat la seua satisfacció per "el compromís del Govern d'Espanya amb València i la seua cultura". "Ara hem de coordinar-nos per a buscar l'espai idoni per a l'arxiu Berlanga", ha assenyalat.

En aquesta línia, ha defensat que el compromís del Govern "ens permetrà avançar en l'objectiu que tenim com a ciutat de tornar a ser una referència cultural internacional després dels anys d'abandó i deixadesa per part del Partit Popular".

Arxivat a:

Destacats